İşlemci termal macun ne zaman yenilenmeli?

MTBlu

Hectopat
3 yıldır termal macunumu değişmiyorum fakat hep kontrol ediyorum oyun oynarken falan Afterburner'dan örnek olarak PUBG oynarken 60-70 derecelerde geziniyor işlemcim. Termal macunu şu an değiştirmem çok uğraştırır mı? 3 yıldır çok yapışmış mıdır yoksa kolayca eski macunu çıkarabilir miyim? Veya değiştirmezsem bir sorun olur mu bu sıcaklıklar ideal değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gözle görülür bir düşüş yaşamadığın sürece değiştirmene gerek yok, kuruma gibi bir durumda da çok zorlamaz kolay çıkar.

Kullanıma göre değişebilir. Ortalama bir kullanıcının yılda bir kez değiştirmesi iyi olur, light kullanımda daha uzun sürede değiştirilebilir.

PC ısınmıyorsa gerek yok şu zaman yenile diyemeyiz 4 sene termal macun yenileme gene bir şey olmayabilir 2 ayda bir ısı testleri yapın her işlemcinin ısı değerleri farklı olabiliyor ısı değeri yüksek ise değiştirin genellikle sınır 80 veya 90 işlemcine bağlı.

Sıcaklık ile ilgili bir problem veya thermal throttle yaşamıyorsanız değiştirmenize gerek yok.

3 yıldır termal macunumu değişmiyorum fakat hep kontrol ediyorum oyun oynarken falan Afterburner'dan örnek olarak PUBG oynarken 60-70 derecelerde geziniyor işlemcim. Termal macunu şu an değiştirmem çok uğraştırır mı? 3 yıldır çok yapışmış mıdır yoksa kolayca eski macunu çıkarabilir miyim? Veya değiştirmezsem bir sorun olur mu bu sıcaklıklar ideal değil mi?

Yılda 1 kafidir hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı