İşlemci termal macunu nasıl değiştirilir?

Makaleler
2
Daha fazla  
Termal macunu nasıl değiştireceğim? Bu konu hakkında 0 sıfır bilgiye sahibim. Risk almayıp bilgisayarcıya mı götürmeliyim? Bilgisayarcıya kaç TL ödemem gerekir. Ne zamanda bir değişir?

Sistemi nasıl temizlemeliyim?

Sıfır bilginiz varsa, bilen birinden canlı olarak görüp öğrenmediğiniz sürece buradan anlatacaklarımız ile sisteminizi riske atarız.
İnternette bununla alakalı tonla video var. Ancak dediğim gibi, öncelikle bilen biriyle yapmalısınız. Görüp öyle öğrenmelisiniz. Bu sebeple bir tanıdığınız yapabiliyorsa rica edin size göstersin.
Mahalle arası bilgisayarcılarına hiç güvenmiyorum da. 16 RAM ile gider, 4 RAM ile çıkarsınız.

Öncelikle termal macunlar öyle aylar içerisinde değişmesi gereken şeyler değillerdir. Eğer 2 yıl kadar geçmiş ise veya bilgisayarınız artık eskisinden 20-30 derece daha yukarıda çalışıyorsa (boşta) o zaman düşünülmelidir termal macun değiştirmek. Eğer ki hiçbir bilginiz yok ise tabii ki de bilgisayarcıya götürüp değiştirtmek daha mantıklı olacaktır. Tahminen alınacak ücret 50-100 TL arasında değişecektir.

Sıfır bilginiz varsa, bilen birinden canlı olarak görüp öğrenmediğiniz sürece buradan anlatacaklarımız ile sisteminizi riske atarız.
İnternette bununla alakalı tonla video var. Ancak dediğim gibi, öncelikle bilen biriyle yapmalısınız. Görüp öyle öğrenmelisiniz. Bu sebeple bir tanıdığınız yapabiliyorsa rica edin size göstersin.
Mahalle arası bilgisayarcılarına hiç güvenmiyorum da. 16 RAM ile gider, 4 RAM ile çıkarsınız.
işlemci pahalı bişey yaparım diye korkuyorum ne kadar sürer tahminen?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.
Bu video yardımcı olacaktır.

kendime güvenmiyorum işlemci zaten pahalı
Öncelikle termal macunlar öyle aylar içerisinde değişmesi gereken şeyler değillerdir. Eğer 2 yıl kadar geçmiş ise veya bilgisayarınız artık eskisinden 20-30 derece daha yukarıda çalışıyorsa (boşta) o zaman düşünülmelidir termal macun değiştirmek. Eğer ki hiçbir bilginiz yok ise tabii ki de bilgisayarcıya götürüp değiştirtmek daha mantıklı olacaktır. Tahminen alınacak ücret 50-100 TL arasında değişecektir.
6 ayda bi değişmeli demişlerdi peki sistemi nasıl temizlicem?

İşlemci ne ve ne zaman aldınız?

6 Ayda bir değişmeli demişlerdi peki sistemi nasıl temizleceğim?

Dediğim gibi eğer boşta sıcaklık değerinde 20-30 derece artış görüyorsanız düşünülmesi gereken bir konudur termal macun değişimi. Kasa içerisini temizlemeniz için kapağı açıp elektrik süpürgesini donanımlara sürtmeden yakın temas ile temizleyebilirsiniz ya da çok basınç üretmeyen hava üfleyicileri kullanabilirsiniz. Bir de ek olarak böyle basit şeyleri burada sorarak insanların vaktini çalmak yerine öncelikle YouTube ve Google ile araştırma yapabilirsiniz.

Dediğim gibi eğer boşta sıcaklık değerinde 20-30 derece artış görüyorsanız düşünülmesi gereken bir konudur termal macun değişimi. Kasa içerisini temizlemeniz için kapağı açıp elektrik süpürgesini donanımlara sürtmeden yakın temas ile temizleyebilirsiniz ya da çok basınç üretmeyen hava üfleyicileri kullanabilirsiniz. Bir de ek olarak böyle basit şeyleri burada sorarak insanların vaktini çalmak yerine öncelikle YouTube ve Google ile araştırma yapabilirsiniz.
ne kızıyon youtube da uzattıkça uzatıyolar kanala abone olun vb.

almadım sistemi alıcam işlemci r7 3800x
Ryzen işlemcilerde stok soğutucu ile kullanacaksanız termal macun ile gelecek diye biliyorum. Ha farklı bir fan kullanacaksanız bunu bilemem. Stok soğutucu ve termal macun ne kadar iyi olur onu da bilemiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı