İşlemci Üzerindeki Ekran Kartını Kullanma

pixstudio

Kilopat
Daha fazla  
Hepinize merhaba ,

Öncelikle bilgisayar , donanım hakkındaki bilgim çok çok az. Bunu bir önceki konum da da belirtmiştim. Her neyse konumuza dönelim. Benim yıllar önce sahip olduğum ekran kartım yanmış ve yenisini alana kadar anakart'ın vga onboard soketine vga kablosunu takmıştım. Yani işlemcinin ekran kartını kullanıyordum. Şimdi yeni bir anakart ve yeni bir işlemci aldım. Ancak ekran kartım hala eski. Ve yeni aldığım ekran kartı İntel'in i5 3330 adlı modeli. Ve bu işlemcinin kendi internet sitesine baktığımda bu işlemcide Intel® HD Graphics 2500 adlı ekran kartı olduğu yazıyor.

2015-02-21 23_19_00-ARK _ Intel® Core™ i5-3330 Processor (6M Cache, up to 3.20 GHz).png

Ve bende bulunan Ekran Kartı modeli ise ; ATİ Readon HD 2400 PRO.

2015-02-21 23_27_04-CPU-Z.png

İnternetten adlığım bilgiye göre işlemcinin üzerinde bulunan ekran kartı şuan ki ekran kartından daha güçlüymüş. Öncelikle bu doğrumu ? Ve youtube'da da bunu araştırırken şöyle bir video da buldum bu video da mı doğru ? Yani cidden böyle bir performans alabilir miyim ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ve son sorum ise şu ben eğer işlemcinin üzerinde bulunan ekran kartını kullanırsam işlemcime, anakartıma yani sistemime zarar verir mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkür ederim! :mutlu: Anında cevap vererek beni çok mutlu ettiniz. :mutlu: Peki birşey soracağım. O attığım linkteki video gerçek mi ? Yani cidden BattleField 3 Oyununda o kadar performans alabilirmiyim ?
Hayır vermezsiniz. İşlemcide dahili olan grafik birimini kullanmanız daha mantıklı.

Çözünürlüğü düşürürseniz olabilir. Ben HD 3000 ile hd medium ayarlarda açmayı denediğimde mouse ile tıklanmıyordu bile :D Yani kasıyordu. Fakat videoda 800x600 oynadığı için olabilir.

Hmmm. Peki o zamaan yarın ilk işim anakartın üzerinde bulunan vga soketine vga kablosunu takmak olacak. :) Çok merak ediyorum. :) Eğer cidden olursa çok iyi yani. :) Bu arada bu konu hakkında bilgisi olanlar yazabilir. Dediğim gibi bu tür konulardan hiç anlamam sadece beni aydınlatmış olursunuz. :)

Evet HD Graphics 2500 daha güçlü şu durumda. Ekran kartını çıkarıp bağlantıyı anakarta yaparsanız dahili GPU'ya geçmiş olursunuz. Sisteme herhangi bir zararı olmaz, olsaydı işlemcinin içerisine ekran kartı konulmazdı değil mi...
Haklısınız. :) Bu durumda benim bu bilgisayar hakkındaki az olan bilgim , mantığıma da yansımış. :) Az daha kendimi geliştirmem lazım. :) Saolun tekrardan.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı