İşlemci ve anakart chipset farkı uyumsuzluk çıkarır mı ?

Turan Hasret

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu benim çok merak ettiğim bir şey. Ben APU sistem toplayacağım AMD'nin A8 FM2+ bir işlemci seçeceğim DDR3 dual channel 8 GB RAM seçeceğim MHZ'ı şu an aklıma gelmiyor ama 1600 MHz üstündeydi 2130 bu hızlarda bir şeydi her neyse ama alacağım anakartlar FM+ soket olmasına nazaran bana işlemci ve anakart uyumsuzluğuyla ilgili bir sorun çıkarır mı? Öteki sorum ise anakartın farklı marka ama aynı sokettipi olmasına nazaran yani ikiside FM2+ ama birinde A68hm var diğerinde yanlış hatırlamıyorsam A58 hm diyordu bunların farklı olması ama ikisininde FM2+ soket destekliyor olması tüm AMD'nin FM2+ soketli işlemcilerinin destekliyor anlamına mı geliyor yoksa soketten ziyade hem soket hem anakartın üstündeki a68 vs ilgisi var mı? biraz uzun oldu ama cevaplarsanız sevinirim...(y)

Son düzenleyen: Moderatör:
APU bir sistem toplarsan FM2+ bir anakart alman lazım ve marka önemli değildir. Önemli olan uyumlu olmasıdır.

Büyük ihtimalle desteklemez, A8 APU'lar A78 chipset ister, A58 ve A68 chipsetler A6 ve A4 APU'ları destekleyebiliyor yani A8'i destekleyemez.

bybozkurt ama 1500 tl ye tecnopat da recep ve ali sistem topluuodu ve anakrtın çipsetin a68 apu isee a10 godovarii offfffff neyse yorumun için teşekkürler

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı