İşlemci ve anakart değişiminde ilk açılış?

Daha fazla  
Meslek
.
Selamlar, işlemci ve anakart değiştirdiğimizde bilgisayarı eskisi gibi direk açabiliriz değil mi? Başka yapılması gereken ne var? Açıldığında güncelleme vs olacak mi? Teşekkürler.

Windows 8/8.1 kullanıyorsan, açılırken Windows cihazları tarıyor, bir kaç dakika sonra normal şekilde açılıyor. Daha eski bir işletim sistemi kullanıyorsan ve özellikle de değişik mimariye geçtiysen -AMD'den Intel'e gibi- mavi ekran alırsın, yeniden formatlaman gerekir.

Amd fx 6300 + Msi 970a-g46 'dan İntel 4440 + Msi Z97 pc mate'e geçilecek. (windows7). Format atmanın gerektiğini bilmiyordum.
Bugün bilgisayarı yedekleyeyim o halde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 7'de sürücüler kendiliğinden mi yükleniyor? Yanlış duymadım di mi? Çünkü benim W7 zamanımda hiçbir sürücüyü yüklememişti.

Windows 7'de sürücüler kendiliğinden mi yükleniyor? Yanlış duymadım di mi? Çünkü benim W7 zamanımda hiçbir sürücüyü yüklememişti.
İşletim sistemleri yüklenirken belli başlı sürücüleri kurmak zorunda. Mesela sisteme bir USB bellek taktığında sağ altta aygıt sürücüsünün yüklendiğine dair bir bildiri alırsın. Bunu işletim sistemi yükler.

Arkadaşın da sistemi AMD olduğu için, Windows ona göre yüklenmiştir. Haliyle Intel sistemde açmaya kalkıştığında uyumsuzluk yaşar. Windows 8'de böyle bir uyumsuzluk olduğunda otomatik olarak yeniden taramaya geçiyor. Alttaki resimde olduğu gibi bir nevi tekrar formatlıyor, veri kaybı olmuyor, sizin herhangi ekstra bir şey yapmanıza gerek kalmıyor.
indir.jpg

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı