İşlemci ve anakart önerisi

Bütçe
7000-7500
Aralarında pek bir fark yok. Soğutması yine orta düzey kartlar. Kasanın hava akışı iyiyse sorun çıkmayacaktır, hangisi ucuzsa onu alın.

Benim dalgınlığıma gelmiş, sorunuzu cevaplamışım. Aklınızda bulunsun konu altına konuyla bağımsız bir soru sormak yerine yeni bir konu açın. Var olan konunun altına başka bir soru sormak yasak çünkü.

Ben aslında normal INNO3D'yi soracaktım. Fakat görmemişim önerdiğiniz INNO3D'nin super olduğunu o yüzden sordum, fiyat farkıda vardıya 700 TL.

Teşekkürler öneriniz için ama ben bilgisayarı topladım link de şöyle bırakayım sizin de görüşlerinizi alırsam sevinirim. Pc Toplama Sihirbazı

Bu sistemin ederi o kadar değil. Bir de 10400F yerine 3600 ve B450M S2H kullanmak daha mantıklı. H410 anakartlar çok düşük frekans desteği var RAM'ler için. Bu sebeple performanstan bir kayıp olacaktır.

Bu sistemin ederi o kadar değil. Bir de 10400F yerine 3600 ve B450M S2H kullanmak daha mantıklı. H410 anakartlar çok düşük frekans desteği var RAM'ler için. Bu sebeple performanstan bir kayıp olacaktır.
RTX 2060S ile 10400F iyi bir ikili demişlerdi, 3600 ve RTX2060S daha mı iyi?

Sadece işlemci ve ekran kartı açısından bakıyorsunuz. Intel seçtiğiniz zaman anakart çok düşük kalıyor. Bu yüzden konuda en başta R5 3600'lü sistem önermiştim zaten. Ama özellikle Intel istediğiniz için H410 önermek zorunda kaldım.

Sadece işlemci ve ekran kartı açısından bakıyorsunuz. Intel seçtiğiniz zaman anakart çok düşük kalıyor. Bu yüzden konuda en başta R5 3600'lü sistem önermiştim zaten. Ama özellikle Intel istediğiniz için H410 önermek zorunda kaldım.
Peki yüksek frekanslı önerebileceğiniz ekran kartı var mı Intel için yoksa 3600 ve b450M almak daha mı mantıklıdır? FPS farkı olur mu hangisiyle daha çok FPS alırım?

Yüksek frekanstan kastımız RAM.

i5 10400F ve 2666 MHz RAM'li bir sistem, R5 3600 ve 3000-3200 MHz (geri kalanı aynı) özellikli bir sistemden 10 FPS'e kadar geri kalabiliyor. Fark ortada, seçim sizin.

Ama Z490 OC yapacaklar için bir çipset. 10400F'in çarpan kilidi açık olmadığından Z490 boşa para olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı