İşlemci ve Ekran Kartı Performans Dengesi

Genomeus

Megapat
Arkadaşlar eğer işlemcim yüksek, ekran kartım düşük olursa ne olur? Arkadaşımın işlemcisi benden yüksek, ekran kartı düşük. Bu yüzden daha fazla performans alıyor olabilir mi? RAM'leri de bendekinden 2 GB düşük. Sadece işlemci ve monitörü güçlü benimkinden. Acaba sıkıntı nedir? Ek olarak, yeni format attık arkadaşın sisteme.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neye göre düşük veya yüksek dediğinizi bilmiyoruz. GTX 590 ile GT 910 karşılaştırması yapıyorsanız, 900'lü olan daha yüksekmiş gibi durur. Ama değil. 2 GB RAM farkı hep etki eder hem de etmez. 16 GB ile 14 GB sistemler arasında oyun performansında şu an fark etmez. 2 GB ile 4 GB sistemler arasında fark eder. Detaylı bir şekilde iki sistemin de özelliklerini yazın lütfen.

Benim sistemim:
  • Powercolor Radeon HD 6570
  • 4 GB RAM
  • AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+ 2.70 GHz
Arkadaşımın Sistemi:
  • Sapphire Radeon HD 6230
  • 2.00 GB RAM
  • Intel Pentium Processor E6500 2.93 GHz

Performans karşılaştırmaları nedir peki? Hangi oyunda kaç FPS alıyor bu sistemler?
Örneğin o Minecraft'ta 120 FPS alıyor, ben ise ortalama 40 FPS. O Call of Duty'de 50 FPS alıyor, ben max 35-40. Hem o masaüstünde falan daha akıcı gezerken, benim çözünürlüğüm onunkine göre daha düşük ve tüm sürücülerimiz de güncel.

Not: Sürekli reklam açılıyor kusura bakmayın yazım hataları olabilir. Kuralları okudum.
Not: Önerilerde herhangi bir format vb işlemi uygulayabilirim önerilerinizde açık olun lütfen.

Oyun sırasındaki işlemci, ekran kartı, RAM (Bu üçü MSI Afterbruner ile bakılabilir) ve son olarak disk kullanımını (Görev Yöneticisi'nden bakabilirsiniz) kontrol edin, mümkünse ekran görüntüsüyle Sosyal'e yükleyin sonuçları. Oyunda işlemci ya da diskiniz %100'e yakın kullanımdaysa performansınız kısıtlanıyor demektir. Sizde darboğaz varsa ve arkadaşınızın işlemcisi daha güçlü olduğu için onda darboğaz olmuyorsa, onun ekran kartı daha düşük olmasına rağmen tam performans çalıştığı için sizden fazla FPS alıyor olabilir.

Tamam efendim. Ben size bir fotoğrafla geri döneceğim. Fakat MSI Afterburner programını nasıl Technopat'taki gibi sol üst ekrana taşıyacağımı bilmiyorum.

İşte tüm değerler burada. Fakat nasıl denk getirdim bilmiyorum CPU kullanımları %91 falan olmuş. Yoksa %100 den aşağı çok zor iniyor boştayken bile.

Sorun tam olarak bu o halde. Bu sistemi uzun zaman daha kullanacaksanız işlemci yükseltme yapılabilir. Bütçeniz varsa yeni bilgisayar almanın zamanı gelmiş. Overclock yapıp işlemciyi güçlendirmek isteseniz, ona biraz kaliteli soğutucu ve PSU yetersizse daha yüksek güç sağlayan bir güç kaynağı gerekir. Yapılan masrafa değer mi? Tartışılır. İşlemci yükseltmesi daha mantıklı duruyor eğer bütçeniz yoksa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…