İşlemci ve Ekran Kartı sıcaklıkları FPS kaybına neden mi oluyor?

Laptobu yumuşak yüzeyde oynamayın. Hava çıkışlarının çoğu altta olduğundan ısınan hava yumuşak yüzeylerde laptobunuza geri dönecek ve soğutma performansınız çok düşecektir. Sert yüzeyde oynamaya özen gösterin. Özellikle kedi vs besliyorsanız ya da tozlu bir ortamda bulunuyorsanız fanlarınız normale göre daha hızlı tıkanır. Düzenli temizliğini yapın ya da yaptırın. Yüksek sıcaklıkta bilgisayar ideal olarak çalışmaz ya da soğutma için performansını düşürür.
Anladım hocam teşekkürler zaten masada oynuyorum evde de evcil hayvanım yok fakat dediğim gibi uzun süredir temizlenmedi 1 hafta kadar dayanabilirse bilgisayar temizleyeceğim termal macun siparişi verdim
Sıcaklık işlemcinin ve ekran kartının frekansını düşürür. Bu da performansı düşürür. 2 sene olmuş, temizlik vakti çoktan gelmiş.

Bütçenize göre MX-4, CoolerMaster Master Gel Pro Termal Macun R2 veya COOLER MASTER MASTERGEL MAKER alabilirsiniz.

Öneriler için teşekkürler master gel pro siparişi verdim en kısa zamanda temizleyeceğim

Anladım hocam teşekkürler zaten masada oynuyorum evde de evcil hayvanım yok fakat dediğim gibi uzun süredir temizlenmedi 1 hafta kadar dayanabilirse bilgisayar temizleyeceğim termal macun siparişi verdim
Eğer ürünün garantisi devam ediyorsa dikkat edin hocam bazı yetkili firmalar içi yetkili firma harici açılan bilgisayarların garantisini iptal edebiliyor. Böyle bir durum varsa yetkili servise götürün

Halen kullanabiliyorsanız ve koku gelmiyorsa yanmamıştır demek :) . Ama dediğim gibi ona bir çözüm bulun aksi taktirde o tür kazalar olabilir.
Anladım teşekkürler cevaplar için :)
Eğer ürünün garantisi devam ediyorsa dikkat edin hocam bazı yetkili firmalar içi yetkili firma harici açılan bilgisayarların garantisini iptal edebiliyor. Böyle bir durum varsa yetkili servise götürün
Yok hocam garantisi bitti o yüzden bantını yırttım zaten olsaydı götürürdüm ama artık para verip servise vermek yerine termal macun gelince temizleyeceğim kendim içim rahat olur :D Teşekkürler cevaplar için.

Yüksek sıcaklık durumunda bilgisayar frekans düşürür bu da performansta düşüşe neden olur, uzun süre yüksek sıcaklıkta kullanmak teknik arızalara davetiye çıkarabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı