İşlemci ve Ekran Kartı Sıralaması Nasıl Yapılır?

CaptainKhaoZ

Hectopat
Daha fazla  
İşlemci ve ekran kartlarının hangisinin daha iyi olduğunu nasıl anlıyoruz? Mesela 1050 Tİ ile 970'i karşılaştırdığımızda mantıken 1050 Tİ'ın önde olması lazım ama 970 daha önde. Bu hesaplama nasıl oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl karşılaştırma yaptığını merak ediyorum, gerçekten. GTX 980TI ile Titan X aynı performansı sunuyor. GTX 970 tabii ki GTX 960'tan daha iyi ama aralarında dağlar kadar fark yok. Daha detaylı inceleyerek baktığında demek istediğimi anlayabilirsin. Burada yanlış konuşmuyorum.
Sen nasıl karşılaştırmalar yapıyorsun gerçekten merak ediyorum. Nvidia'nın en üst düzey 980Tİ GPU'larına hız aşırtma yapıldığı zaman Titan X performansına yetişiyordu. Hatta Technopat'ın incelemesi var. Hem sıvı hem hava soğutmalı çok üst düzey bir 980Tİ'a fabrika çıkışı haricinde O.C yaparak Titan X performansına erişilmişti. Siz apaçık bir şekilde yanlış konuşuyorsunuz. GTX 1070 incelemelerinde de herkes Titan X ile karşılaştırdı ve bir çok yerde daha avantajlı olduğu ortaya çıktı.

Nasıl karşılaştırma yaptığını merak ediyorum, gerçekten. GTX 980TI ile Titan X aynı performansı sunuyor. GTX 970 tabii ki GTX 960'tan daha iyi ama aralarında dağlar kadar fark yok. Daha detaylı inceleyerek baktığında demek istediğimi anlayabilirsin. Burada yanlış konuşmuyorum.

Örnek de bırakıyorum buraya belki bakarsınız.

GTX 980 - 970 - 960 VS / GTX 1070 VS 980 TI

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda açıkça "Sonuç itibariyle ROG Poseidon Platinum 980 Ti ekran kartı hız aşırtma yapmaya uygun ve standart 980 Ti'ların çok ötesinde performans sunan muazzam bir ekran kartı." Denmiş.
Videoyu izlemeye başlarsanız diyorlar ki O.C ile Titan X performansına yetişiyor.
Böyle üst seviye 980 Ti'ler bile Titan X performansına zor yetişirken siz diyorsunuz ki 980 Ti ile Titan X aynı.
Oyun performansı olarak GTX 1070 hem GTX 980 Ti hem de eski Titan X'den daha iyi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu videodada açıkça Titan X'i geride bırakıyor diye yazılmış.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu videoda açıkça ''Sonuç itibariyle ROG Poseidon Platinum 980 Ti ekran kartı hız aşırtma yapmaya uygun ve standart 980 Tİ'ların çok ötesinde performans sunan muazzam bir ekran kartı.'' denmiş.

Videoyu izlemeye başlarsanız diyorlar ki O.C ile Titan X performansına yetişiyor.

Böyle üst seviye 980Ti'ler bile Titan X performansına zor yetişirken siz diyorsunuz ki 980Ti ile Titan X aynı.

Oyun performansı olarak GTX 1070 hem GTX 980Ti hemde eski Titan X'den daha iyi.

Bu videoda da açıkça Titan X'i geride bırakıyor diye yazılmış.

Bırak eski videoları güncel sürücüler ile testlerine bak. Adam o kartı aldığında 2016 yılında ki sürücüyü kullanmayacak. Belli ki aynılar. İlla senin dediğin doğru olsun istiyor isen. Tamam sen haklısın. Uzatmanın bir alemi yok.

GTX 980 Tİ, OC ile Titan X modeline yaklaşıyor. Titan X Maxwell daha üstün ama. GTX 1070 ise Titan X modelini bazı oyunlarda geçerken bazı oyunlarda geride kalıyor iki karttın performansı hemen hemen aynı, doğru tercih 1070.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı