Merhaba arkadaşlar.
Gigabyte H410M h V3 anakart ve 10100F işlemciye ve stok soğutucusuna sahibim.
Geforce® GTX 1650 D6 OC 4G ekran kartımın BIOS ayarları yüzünden ekran kartının fan hızı ne olursa olsun %64'ün altına inmiyor.
Bilgisayarın kendi BIOS'undan veya program ile de ekran kartının fan hızı daha aşağıya çekilemiyor. SYS_FAN slotu da.
Eğer mümkünse anakarttaki CPU_FAN slotuna çoklayıcı takarak hem işlemciyi hem ekran kartını aynı sıcaklıklarda aynı fan hızında çalıştırmak istiyorum. Fakat ekran kartının fanının giriş yeri normal fanlara göre daha küçük.
Buna uygun bir çoklayıcı kablo varsa önerilerinize açığım. Yorumlarınızı bekliyorum.
O her ekran kartında yok. Benimkinde zaten yok, onu bırakın (ekran kartının kendi BIOS'u yüzünden) programlar vs ile de fan hızı ne olursa olsun %64'ten yani 1800 RPM'den aşağı inmiyor.
Benim ekran kartımın fanları 700 devirde dönüyor. %21 de dönmeye başlıyor. Test programı da açsam ne yaparsam yapayım 71 dereceyi geçmiyor 1400 devirde %44 fan da.
%100 fan da 3300 devir dönüyor. Teşekkürler MSI!
O her ekran kartında yok. Benimkinde zaten yok, onu bırakın (ekran kartının kendi BIOS'u yüzünden) programlar vs ile de fan hızı ne olursa olsun %64'ten yani 1800 RPM'den aşağı inmiyor.
%60 falan yaparsanız güç verir ama fanı döndüren deney motoru adını verdiğimiz dandik 200 TL'lik oyuncak arabalarda olan motorlar fanı döndürmeye gücü yetmiyor. Anca %64'e gelince döndürebiliyor o da artık dönmeye başlayınca hızlı döndüğü için ses çıkarıyor. Yapacak bir şey yok maalesef. Eğer yanlışsam aydınlatın. Benim bildiğim kadarıyla böyle.