İşlemci ve ekran kartını aynı çoklayıcı kablo ile çoklamak için kablo önerisi

Merhaba arkadaşlar.
Gigabyte H410M h V3 anakart ve 10100F işlemciye ve stok soğutucusuna sahibim.
Geforce® GTX 1650 D6 OC 4G ekran kartımın BIOS ayarları yüzünden ekran kartının fan hızı ne olursa olsun %64'ün altına inmiyor.
Bilgisayarın kendi BIOS'undan veya program ile de ekran kartının fan hızı daha aşağıya çekilemiyor. SYS_FAN slotu da.
Eğer mümkünse anakarttaki CPU_FAN slotuna çoklayıcı takarak hem işlemciyi hem ekran kartını aynı sıcaklıklarda aynı fan hızında çalıştırmak istiyorum. Fakat ekran kartının fanının giriş yeri normal fanlara göre daha küçük.

53db782b-657f-4d2a-bc1b-757443873e91.jpg

Buna uygun bir çoklayıcı kablo varsa önerilerinize açığım. Yorumlarınızı bekliyorum.

Sağlıklı günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle bir çoklayıcı yok. Ayrıca ses rahatsız ediyor ise 0dB modunu açın 60 derecede otomatik olarak fanlar açılır.

O her ekran kartında yok. Benimkinde zaten yok, onu bırakın (ekran kartının kendi BIOS'u yüzünden) programlar vs ile de fan hızı ne olursa olsun %64'ten yani 1800 RPM'den aşağı inmiyor.

Benim ekran kartımın fanları 700 devirde dönüyor. %21 de dönmeye başlıyor. Test programı da açsam ne yaparsam yapayım 71 dereceyi geçmiyor 1400 devirde %44 fan da.
%100 fan da 3300 devir dönüyor. Teşekkürler MSI!
O her ekran kartında yok. Benimkinde zaten yok, onu bırakın (ekran kartının kendi BIOS'u yüzünden) programlar vs ile de fan hızı ne olursa olsun %64'ten yani 1800 RPM'den aşağı inmiyor.

%60 falan yaparsanız güç verir ama fanı döndüren deney motoru adını verdiğimiz dandik 200 TL'lik oyuncak arabalarda olan motorlar fanı döndürmeye gücü yetmiyor. Anca %64'e gelince döndürebiliyor o da artık dönmeye başlayınca hızlı döndüğü için ses çıkarıyor. Yapacak bir şey yok maalesef. Eğer yanlışsam aydınlatın. Benim bildiğim kadarıyla böyle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı