Çözüldü İşlemci ve ekran kartını çıkartıp taktıktan sonra görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ftlX0

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rx 580 8 gb + ryzen 5 5500 16 gb 3200 mhz gskill ram (2x8)
RAM
8 gb ddr4 gskill 3000 mhz
SSD veya HDD modeli
240 gb ssd ve 1 tb hdd
Ekran kartı
Rx 580 8 gb
Anakart
Asus a320m-k
İşlemci
Ryzen 5 5500
Evet korktuğum başıma geldi. Birkaç şey görmüştüm böyle taktıktan sonra görüntü gelmiyor gibisinden. Yeni gelen işlemciyi takmak için ekran kartını da sökmüştüm, işlemciyi taktıktan sonra soğutucuyla, ekran kartını da geri taktım. (takmadan önce BIOS'u 6402 sürümüne güncellenmiştim bu işlemciyi kullanabilmek için sabah, önceki işlemcim Ryzen 3 1200 dü). Bilgisayara güç geliyor ışıklar falan yanıyor, ama görüntü gelmiyor. Neden kaynaklanıyor arkadaşlar ne yapmam lazım çözemedim.

Aynı zamanda daha rahat yapmak için ramide sökmüştüm. Ama RAM tam oturmasa herhalde bilgisayar direk kapatırdı kendini.

Aynı zamanda daha rahat yapmak için ramide sökmüştüm. Ama RAM tam oturmasa herhalde bilgisayar direk kapatırdı kendini.

Son düzenleme:
Soğutucu blok da fazla baskı uyguluyor olabilir. Sokete macun falan da kaçmış olabilir. Kontrol edin. Bir de BIOS'u resetleyip deneyin. Fişten çekin ve pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyin.

Soğutucu blok da fazla baskı uyguluyor olabilir. Sokete macun falan da kaçmış olabilir. Kontrol edin. Bir de BIOS'u resetleyip deneyin. Fişten çekin ve pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyin.

BIOS'u sıfırlarsam tekrar güncelleme gerekir mi, malum işlemci BIOS güncel haliyle çalışıyor. Ve nasıl resetleyebilirim?

IMG_20220921_190404.jpg

IMG_20220921_190057.jpg

IMG_20220921_190047.jpg

IMG_20220921_190040.jpg

Hocam resimler bunlar BIOS pilini çıkardım taktım. 2 dk falan bekledim. RAM diğer slota taktım. Ekran kartını falan sökmeyi düşünüyorum. Güç kablosunu takıp çıkarırım belki onu da yapamadım da nasıl yapacağımı söylerseniz sevinirim. (İşlemciyi taktım. Soğutucuyu taktım. Ekran kartını çıkarıp taktım. RAM'i çıkarıp taktım.) Sorundan önce yaptığım işlemler parantez içindekiler. Yardımcı olursanız gerçekten sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıfırlama sonrası güncelleme gerekmez. Bazı ayarları tekrar yapmak gerekir. Örnek olarak XMP açmak gibi. Zaten yöntemlerden birini yazmıştım.

RAM'lerin klipsi tam kapandı mı? Fotoğraflarda açık gibi duruyor.

En fazla o kadar kapanıyor hocam. Azıcık güç verdim aynı.

Hocam monitörden gelen kabloyu doğru yere taktınız mı? Bazen böyle küçük hatalar yapılabiliyor.

Doğru hocam taktık çıkardım bile.

Sıfırlama sonrası güncelleme gerekmez. Bazı ayarları tekrar yapmak gerekir. Örnek olarak XMP açmak gibi. Zaten yöntemlerden birini yazmıştım.

Monitöre hiçbir görüntü gelmiyor hocam. Biosada giremiyorum haliyle.

Zaten resetleme için BIOS'a girmek gerekmiyor.

Hocam bir tuş aradım ama bulamadım. Pili çıkarıp sıfırlamayı diyorsanız onu zaten yaptım.

Hocam çok oldun diyeceksin ama sırf denemek için açılıyor mu açılmıyor mu diye, görüntü geliyor mu diye soğutucuyu takmadan sadece işlemciyi taktıktan sonra PC'yi çalıştırsam sorun olur mu, sadece açılmasına bakacağım. Bir şu anki işlemciyi çıkarıp yeniden takıp denerim. Yine olmazsa eskisini takarım. Eğer olursa yenisi bozuk demektir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı