İşlemci ve PSU Fanı Önerisi

Yer
İstanbul Pendik
Daha fazla  
Meslek
Denizci/Öğrenci
Arkadaşlar bilgisayarımda bulunan fanların bir tanesinde cızırtı var ve hâla devam ediyor. Hazır bir sistem aldım ve bu sistemi yükseltim. i7 4790, Sapphire RX 570, DDR3 8 GB RAM var.

Şimdi ben işlemci fanı ve PSU altındaki fanı değiştirmek istiyorum sizce nasıl fanlar almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU FANları genelde 12cm 12V fanlar olur.
Bazı üreticiler 8cm Fan da kullanabiliyor. Satın almadan önce kasanın içine bakıp ölçmekte fayda var.
İşlemci fanı içinse eğer soğutma bloğu değişmeyecekse var olan fanın boyunlarını göre alacağınız fan değişir. Komple değişecekse LGA 115X destekli soğutuculara bakacaksınız.

Ben cougar turbin markasını taktım psu ma.3 pinli olup fan kontrolcü ile kulanıyorum.Normal kulanımda fanı yarıya alıyorum, tık ses yok.Oyuna gireceğim zaman fan ayarlarını en yükseğe çekiyorum ki psu ısınmasın diye.2 senedir böyle kulanıyorum hiç bir sıkıntısını görmedim.

Arkadaşım bende senin gibi psu fanını degiştirmiştim yalniz fanın boyutlarina bak bazı psularda 14 cm veya farkli boyutlarda cikabiliyor ben 14 cm takmistim aerocool marka fanı anakarta baglamistim 4 pinli idi fan

Çoğu psu lara bu firma üretiyor.Fanın arkasında da modeli yazıyor.Sendekinin özeliğine göre fan bakabilirsin.http://www.yateloon.com/en/product-38837/DC-FAN-SERIES-120x120x25.html

Arkadaşlar ben yanlış anlatım sanırım kusura bakmayın psu nun altında bir fan var anakarta bağlı ondan arıyorum 4 vida girişli ondan cızırtı ve donma oluyordu bişey de takılmıyor ama değiştirmek istiyorum böyle ışıklı şekili felan oluyor hoşuma giti ondan arıyorum yanlış anlatığım için affedin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı