Kendime yeni bir PC topladım ve şu an elime geçen sadece anakart, PSU, ekran kartı ve kasa. Merakımdan duramadım kasanın fan ışıklarını ve PSU'nun çalışma sesini anlamak görmek için anakartı taktım bağlantıları yaptım (ekran kartını takmadım) fakat Power tuşuna basmama rağmen PSU'dan veya herhangi bir fandan tepki alamadım. Çok eskiden kasa PC'ye sahiptim hatırladığımca orada RAM'siz ve işlemcisiz PSU çalışıp fanlara elektrik gidiyordu ve anakarttan bip sesi geliyordu. Sormak istediğim sorular;
1.Bende bulunan anakart ve PSU'da işlemci olmadığından bir korumamı var yoksa yanlış mı hatırlıyorum? İşlemci ve RAM olmadan PSU devreyi tamamlamıyor mu?
2.PSU veya Anakartta bir problem mi vardır?
Konuyla ilgili parçalar yeni geldiğinden tedirgin oldum en azından yeni nesil sistemler hakkında böyle bir bildiğiniz varsa yardımlarınızı beklerim.
Sistem
Gigabyte B450 GAMING X Anakart
AMD Ryzen 5 3600
2*8 DDR4 3000MHz Corsair RAM
RX590 Pulse 8 GB
Xigmatek 650W 80 Plus PSU
Xigmatek Beast 4 RGB Kasa
1.Bende bulunan anakart ve PSU'da işlemci olmadığından bir korumamı var yoksa yanlış mı hatırlıyorum? İşlemci ve RAM olmadan PSU devreyi tamamlamıyor mu?
2.PSU veya Anakartta bir problem mi vardır?
Konuyla ilgili parçalar yeni geldiğinden tedirgin oldum en azından yeni nesil sistemler hakkında böyle bir bildiğiniz varsa yardımlarınızı beklerim.
Sistem
Gigabyte B450 GAMING X Anakart
AMD Ryzen 5 3600
2*8 DDR4 3000MHz Corsair RAM
RX590 Pulse 8 GB
Xigmatek 650W 80 Plus PSU
Xigmatek Beast 4 RGB Kasa
Son düzenleyen: Moderatör: