İşlemci ve RAM'lere OC yapmak

Bupper

Decapat
RAM
Crucial Ballistix 16GB 2*8 DDR4-3600 MHz
Ekran kartı
MSI Radeon 550 2GT LP OC
Anakart
MSI B450 Tomahawk Max
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
Merhaba. Başlıkta görüldüğü üzere işlemci ve RAM'lerime OC yapmak istiyorum. Eskiden hâli hazırda ikisinde de OC vardı fakat dün anakartımda CPU hata ışığının yanması yüzünden bir takım şeyler yaptım ve BIOS ayarlarımı vs. sıfırlamak zorunda kaldım. Dün aldığım CPU hatası sonrası OC yapmaya kalkmak akıl kârı mıdır bilmiyorum ama yardımlarınızı bekliyorum.

Basit değerlerle başlayıp frekans arttıra arttıra ilerlerseniz sorun yaşamazsınız. Görüntü gelmediği durumlarda BIOS sıfırlamalısınız.

Taiphoon burner SS'i atabilir misin?

Çiplerin büyük ihtimal C9BLM.
Öncelikle bir şey sorabilir miyim kullanıcı adın tanıdık geliyor da. Diğer kırmızılı forumdan ban yedin mi? Eğer ban yediysen orada bana yine bu konuda yardım etmiştin sen.

1672920431623.png
1672920452526.png

Son düzenleme:
  • DRAM Frequency: 3600 MHz
  • DRAM Voltage: 1.5V
  • tCL: 14
  • tRCDRD 20
  • tRCDWR 8
  • tRP 16
  • tRAS 28
  • tRC 60
  • tFAW 16
  • tRRDS 4
  • tRRDL 4
Bunları girip gelir misin? Olmaz ama yine de söyleyeyim, ekran gelmezse anakartın üzerinde bulunan JBAT1 yazan yerdeki 2 pine 2-3 saniye tornavida değdirerek BIOS sıfırlayabilirsin.

Daha sıkı gecikmeler illaki yapılır ama o kadar gerek yok.

En son kullandığım değerleri buldum ve böyleymiş. Bunu da eklemek istedim.

Dosya Ekleri

• ZenTimings_Screenshot_27291711,9038011.png
    ZenTimings_Screenshot_27291711,9038011.png
    32,4 KB · Görüntüleme: 55
Yine bu ayarı gir ama DRAM Voltage'i 1.5V yap ve tRP'yi 14 yap. Bu arada bence 3666 kullanmaktansa 3600 kullan. 3666 olmasından ötürü de problem yaşamış olabilirsin. Zen 2'de 3666-3733 çok nadirdi.

Haha bu benim direk Zentimings'te verdiğim değerler. Neden hala O.C konusu açtın ki? Yeterliydi o değerler.

Yapabileceğin hiçbir şey yok neredeyse zamanlamaları değiştirebileceğin. Öyle kullan.

Ve evet ban yedim :D

Haha bu benim direk Zentimings'te verdiğim değerler. Neden hala O.C konusu açtın ki? Yeterliydi o değerler.

Yapabileceğin hiçbir şey yok neredeyse zamanlamaları değiştirebileceğin. Öyle kullan.

Emin olamadım ben de tekrar sorayım dedim ne bileyim. Ve güvenemedim yani dün cpu hatası falan alınca.

Geçmiş olsun ne diyeyim 😃

Geriye işlemciye oc yapmak kaldı 🧐

Bu da test sonucu garanti olması için.

Dosya Ekleri

• cachemem.png
    cachemem.png
    92,4 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı