Çözüldü İşlemci voltaj düşürme sonrası ekran kararma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Anakartın 1.1 Volt verdiği işlemciyi kademeli olarak düşürdüm, 0.975 Volt'ta sabitledim. Bilgisayar çok daha stabil ve oyunlarda daha az ısınma ve drop olmaya başladı. 200 MHz kırpıyordu oyunlarda ısı yükselmesin diye dokunmuyordum. Anakarttan ayarlayıp kırpmayı engelledim. 2 hafta kadar bu şekilde kullandım. Gayet memmundum. Kaza eseri işlemciye delid yapayım derken bozup başka işlemci aldım.

Son birkaç gündür ekran aniden kararma ve geri gelme çok nadirde olsa donup kalma olayıyla karşı karşıyayım. Yükte veya boşta hiç fark etmiyor. Hiçbir sorun yokken oluyor bu şekilde. Isı değerleri de normal. Size sormak istediğim bu voltaj olayının uzun vadede bir zarar veriyor mu? Yükte çok stabildi ilk zamanlar hiçbir sıkıntı yoktu. Yardım ve görüşlerinizi bekliyorum. İşlemcim i7 3770.

Çözüm
Dostum işlemciyi olması gerek voltaj ayarına geri çek. Bende voltajı senin gibi düşürdüğümde BIOS ekranına girer girmez PC donuyordu. Sıcaklık önlemi için CPU fanını ya da kasanın hava akışını kontrol etmeni öneririm.

Tamam kardeşim teşekkür ederim. Ama normal ayara çektiğimde de sorun devam etmişti. Tabi format atmadan önce denemiştim. Umarım şimdi devam etmez.
Arkadaşlar sorunu çözdüm. İşlemci frekansıyla falan alakası yokmuş. Adrenalin yazılımı yapıyormuş. Kaldırdım düzeldi sorunum çözüldü. Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim.
Dostum işlemciyi olması gerek voltaj ayarına geri çek. Bende voltajı senin gibi düşürdüğümde BIOS ekranına girer girmez PC donuyordu. Sıcaklık önlemi için CPU fanını ya da kasanın hava akışını kontrol etmeni öneririm.

Tamam kardeşim teşekkür ederim. Ama normal ayara çektiğimde de sorun devam etmişti. Tabi format atmadan önce denemiştim. Umarım şimdi devam etmez.
Arkadaşlar sorunu çözdüm. İşlemci frekansıyla falan alakası yokmuş. Adrenalin yazılımı yapıyormuş. Kaldırdım düzeldi sorunum çözüldü. Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı