İşlemci Voltajını Düşürmek Stabiliteyi Bozar mı?

SvenNoderT

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Ryzen 5 1500X Yüksek Auto Voltaj Sorunu
Açtığım bu konuda bahsetmiştim, Ryzen 5 1500X işlemcim hiçbir Overclock işlemi yapmadığım halde çok yüksek voltajda çalışıyor. Voltajı düşürürsem kaça düşürmeliyim? Voltajı düşürmem stabiliteyi bozar mı? İşlemcimin stok hızı 3.5-3.7 GHz, ben bunu 3.9 GHz'e yükseltip voltajı 1.350-1.375 civarı ayarlasam sorun olur mu?

Sistemim:
  • Ryzen 5 1500X
  • Asus B350M-K
  • HyperX 8GB(8x1) DDR4 3000MHz
  • CM MasterWatt Lite 600W 80+
1500x cpu-z.PNG
1500X hwm.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5 1500X çekirdeklerinin default frekansta ihtiyacı olan voltaj değeri 1.36V civarıdır.
3.9 GHz için 1.40 yapılabilir. Testler sonrasında duruma göre düşürülüp artırılabilir, durumu bildirmeniz durumunda yardımcı oluruz.

Ryzen 5 1500X çekirdeklerinin default frekansta ihtiyacı olan voltaj değeri 1.36V civarıdır.
3.9 GHz için 1.40 yapılabilir. Testler sonrasında duruma göre düşürülüp artırılabilir, durumu bildirmeniz durumunda yardımcı oluruz.
Peki burada CPU Core Ratio'yu "39" ve VDDCR CPU Voltage ayarını 1.400 olarak ayarlamak dışında başka bir ayar yapmam gerekiyor mu? Bir de hızaşırtma işlemi yaparken D.O.C.P. aktif mi olmalı kapalı mı?
IMG_0963.JPG
IMG_0964.JPG

RAM frekansını manuel ayarladıysanız DOCP kapalı kalabilir. DOCP ile ayarladıysanız, önce DOCP açıp sonra OC yapın.

RAM frekansını manuel ayarladıysanız DOCP kapalı kalabilir. DOCP ile ayarladıysanız, önce DOCP açıp sonra OC yapın.
Peki BIOS'ta VDDCR CPU Voltage ayarını 1.4'e ayarlamak dışında başka herhangi bir voltaj ayarıyla oynamama gerek var mı?
Arkadaşlar bir şey fark ettim, stres testi esnasında işlemci voltajı 1.35V'a sabitleniyor. Bu normal bir durum mu acaba?

Son düzenleme:
1.36 voltajın altına düşmeyecek şekilde ne kadar az voltaj arttırırsanız okadar iyi benim tavsiyem 1.38 veya 1.39 denemeniz Digi+ VRM altındaki ayarlarıda araştırarak kurcalayabilirsiniz.

ayrıca core performance boost'u kapatmalısın.

@ZodiaC07 Asus B350 anakartlarda BIOS üzerinden manuel voltaj ayarlaması yapılamıyor sanırım izlediğim bir videoda böyle diyordu. Aynı şekilde BIOS'ta VDDCR CPU Voltage kısmına geldiğimde Auto ve Offset Mode var, Offset Mode'da nasıl voltaj vereciğimi bilmiyorum biraz karışık geldi. Nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı