İşlemci Windows'un açılma süresini etkiler mi?

Etkileyeceğini düşünüyorum. Hız olarak değilde desteklediği teknoloji olarak fark ediyordur.

Evet etkiler. Buradan istediğiniz kadar çekirdek verebilirsiniz.

Adsız.jpg

Soru basit daha iyi bir işlemci Windows'un açılma süresini etkiler mi?
Az da olsa etkiliyor ama en çok etkileyen şey HDD yerine SSD kullanmaktır.
Evet etkiler. Buradan istediğiniz kadar çekirdek verebilirsiniz.

Eki Görüntüle 430654
Buradan 1 çekirdek verirseniz sistemin daha geç açıldığını fark edersiniz ama örneğin 4 çekirdek ile 8 çekirdek arasında anlaşılabilecek bir fark olabileceğini sanmıyorum.

"Etkilemez" daha yerinde bir cevap olur. Pentium 4 işlemci kullanırsanız daha yavaş açılabilir ama 2. nesil ile 6. nesil i5 arasında bir fark göremezsiniz mesela.

Bunu nereden açtınız?

Msconfig > Önyükleme > Gelişmiş Seçenekler altındaki işlemci sayısı normal de seçili olmamalıdır. Burada işlemci sayısını işaretleyerek önyükleme sırasında kullanılacak işlemci sayısına limit verilebilir. Bu da daha yavaş bir açılış, yavaş Windows demektir. Burada işlemci sayısını işaretler ve örneğin 4 dersen ve sende 8 çekirdek varsa bu ayar Windows u sadece 4 çekirdeği kullanması yönünde zorlayacaktır.

Gelişmiş önyükleme seçenekleri > İşlemci sayısı hata giderme ve çeşitli geliştirici işlemleri için kullanılır. Örneğin işletim sistemi için bir uygulama yazdın ve bu uygulama 1 çekirdek bulunan makinalarda nasıl tepki veriyor görmek istersen bu seçenek kullanışlı olabilir.

İşlemci sayısı normal kullanıcılarda işaretli olmamalıdır. Bu seçenek işaretli değilse bilgisayarında kaç çekirdek varsa o kadarı, hepsi kullanılır. Bu sadece yazılım geliştiriciler ve çeşitli hata giderme testleri yapanlar içindir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı