İşlemci yanmış mıdır?

keremsahin01

Femtopat
Daha fazla  
Anakartım arızalandı. Korktuğum şey işlemciye zarar vermiş olması. Kontrol ettim güç verince işlemci ısınıyor ama ekran hiçbir şekilde gelmiyor.

Anakartın'ın pinlerini mi yamulttun?
yok bilgisayar geldiğinde ufak hasarlıydı benimde tutanak vs tutturmak aklıma gelmedi bişe olmaz demiştim sonra bilgisayar ara ara donmaya başladı en sonunda komple gitti ve anakart hiç tepki vermiyordu ne ışıkları yanıyor ne de ekran geliyordu.

işlemci kolay kolay arızalanan parçalar değildir, ısınıyorsa da muhtemelen sıkıntı yoktur diye düşünüyorum. Başka bir anakart ile denemeden bilemezsiniz maalesef.
başka bir anakart ile deneme şansım yok malasef ısınmasında bir sıkıntı yok yani belli işlemciye güç gittiği teşekkürler ilgilendiğiniz için

Yanma şansı yok yani belirli bir voltaj geliyor sonuçta. Başta sigorta buna engel olur zaten PWN'den giden sinyal sonucu mosfetlere bilgi gidiyor ne kadar voltaj vereceği oradan da beslemelere oradan da işlemciye.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı