İşlemci yük altında iken 70-75 derece normal mi ?

Ekran kartım GT1030 fakat ekran kartı tam çalışırken işlemci %60 ile %70 arası çalışıyor. Ekran kartı tam çalışmasına rağmen 60°C'yi geçmiyor.

Şu anda dışarıdayım. Kasanın resmini yabancı bir forumdan buldum geç cevap vermemek amacı ile . Yoksa kasamı temiz tutuyorum.:kıkırda:

Kasanı temiz tut, tabi eğer kasana ölmeme challange yapmıyorsan.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin sıcaklığının yüksek olması gayet normal. Benim işlemcimin (i5-3337U) 86 dereceye çıktığı oluyor. Oysa ekran kartı (GT 740M) 70 derece civarı oluyor.

Normal değerler. Kasanızı temizleyip macunları yenileyebilirsin ekstra fan yerin varsa takabilirsin. Isı değerlerini böyle düşürebilirsin.
Egzoz fanı haricinde kasanın ön tarafında içeriye hava veren bir fan daha var. Aktif hale getireyim yarın. Birde yan kapağa dışarıya hava üfleyen fan da takabilirim uygun olursa . Yaptıklarım İşe yaramaz ise mecbur bir tane soğutucu alacağım. Kışın böyleyse yazın bilgisayar yanar .:)

Ekran kartım GT1030 fakat ekran kartı tam çalışırken işlemci %60 ile %70 arası çalışıyor. Ekran kartı tam çalışmasına rağmen 60°C'yi geçmiyor.

Şu anda dışarıdayım. Kasanın resmini yabancı bir forumdan buldum geç cevap vermemek amacı ile . Yoksa kasamı temiz tutuyorum.:kıkırda:
Kullanım normal görünüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa temizliği yapıp termal macun süreli 5-10 dk oldu. Stok fanı geri taktım. Pc yi açtım ve Ac origins i çalıştırıyorum. 1 derece bile değişmedi?macun mx-4, işlemci amd fx 8300. Nedendir acep?

Kasa temizliği yapıp termal macun süreli 5-10 dk oldu. Stok fanı geri taktım. Pc yi açtım ve Ac origins i çalıştırıyorum. 1 derece bile değişmedi?macun mx-4, işlemci amd fx 8300. Nedendir acep?
Yeni konu açınız stok fan kullanıyorsan elindeki işlemciye yetmiyor harici soğutucu alınız.

Sıcaklıklar CPU'nun ısınması kadar kasa içi hava sirkülasyonunun düşüklüğü sebebiyle de gereğinden fazla artar. Kasa içinde oluşan sıcak havayı olabildiğince hızlı atmak sıcaklık düşmesine sebep olacaktır. Kasanın konumu, oda sıcaklığı gibi dış etkenleri de göz ardı etmemek lazım. Kasa masa altında arkası kapalı halde duruyorsa o yüzden de sıcaklık artar. Kasaya hariçten takacağın fanların etkisi olur. Yan kapağa takacağın fanı içeri hava alacak şekilde takmalısın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı