Merhaba arkadaşlar. Bugün laptopuma temiz kurulum yaptım fakat işlemci kullanımım stok hızından yüksek çalışıyor. Format atmadan önce sabit 3.20 GHz de çalışan işlemci şu an boşta 3.20-4.50 GHz'de çalışıyor. Laptop dengeli modda.
Varsayılan olarak Windows "işlemci performansını artırma" modunu etkin yapıyor. Bunu devre dışı bırakırsan işlemci normal seviyeye döner. Ağır yük durumları dışında yapmanı tavsiye ederim çünkü özellikle laptopta işlemcinin boş yere ısınmasını bayağı azaltıyor.
Herhangi bir sorun yok.
Intel® Core™ i5-11320H Processor (8M Cache, up to 4.50 GHz, with IPU) - Product Specifications | Intel
Intel® Core™ i5-11320H Processor (8M Cache, up to 4.50 GHz, with IPU) quick reference with specifications, features, and technologies.www.intel.com
İşlemcinin Turbo frekansı 4.50GHz, bu hızlara çıkması normal.
Buradaki rehberden bakabilirsin.Nereden ayarlayacağım?
Buradaki rehberden bakabilirsin.
Mesajıma ekleme yaptım. Yani bir bu özelliğin açık olduğu bir de kapalı olduğu güç planları oluşturup ihtiyacına göre güç planını değiştirebilirsin. Direk plan değiştirmeden boost'u aç kapa da yapabilirsin sana kalmış.Kapattıktan sonra açılması için ne yapmalıyım peki?
Mesajıma ekleme yaptım. Yani bir bu özelliğin açık olduğu bir de kapalı olduğu güç planları oluşturup ihtiyacına göre güç planını değiştirebilirsin. Direk plan değiştirmeden Boost'u aç kapa da yapabilirsin sana kalmış.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.