İşlemci yüksek GHz'de çalışıyor

793692

Decapat
Merhaba arkadaşlar. Bugün laptopuma temiz kurulum yaptım fakat işlemci kullanımım stok hızından yüksek çalışıyor. Format atmadan önce sabit 3.20 GHz de çalışan işlemci şu an boşta 3.20-4.50 GHz'de çalışıyor. Laptop dengeli modda.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-05 192512.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-05 192512.png
    198,4 KB · Görüntüleme: 117
Varsayılan olarak Windows "işlemci performansını artırma" modunu etkin yapıyor. Bunu devre dışı bırakırsan işlemci normal seviyeye döner. Ağır yük durumları dışında yapmanı tavsiye ederim çünkü özellikle laptopta işlemcinin boş yere ısınmasını baya azaltıyor.

Varsayılan olarak Windows "işlemci performansını artırma" modunu etkin yapıyor. Bunu devre dışı bırakırsan işlemci normal seviyeye döner. Ağır yük durumları dışında yapmanı tavsiye ederim çünkü özellikle laptopta işlemcinin boş yere ısınmasını bayağı azaltıyor.

Nereden ayarlayacağım?

Herhangi bir sorun yok.

Hocam ama boşta fazla kullanması normal mi?

İşlemcinin Turbo frekansı 4.50GHz, bu hızlara çıkması normal.

Boşta Turbo kullanması normal gelmedi hocam bana. Siz ne diyorsunuz bu konu hakkında?

Kapattıktan sonra açılması için ne yapmalıyım peki?
Mesajıma ekleme yaptım. Yani bir bu özelliğin açık olduğu bir de kapalı olduğu güç planları oluşturup ihtiyacına göre güç planını değiştirebilirsin. Direk plan değiştirmeden boost'u aç kapa da yapabilirsin sana kalmış.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı