İşlemci Yüksek Isılara Çıkıyor

Spawrain

Kilopat
Katılım
13 Nisan 2016
Mesajlar
559
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bugün işlemci fanını fön makinesiyle temizledikten sonra işlemci fanı hızlı dönmeye ve sıcaklık boştayken 80°- 90° derecelere kadar yükseldi. Oyun oynarken baya FPS düşüşü ve drop oluyordu. Ben de herhangi bir sıkıntı çıkmaması içi bilgisayarı kapattım. Bilgisayarı aldığımdan bu yana termal macunu hiç değiştirmedim. Termal macun alsam sorun çözülür mü? Yoksa işlemci fanında mı sıkıntı var? Termal macunun değişmesi gerekiyorsa uygun ve kaliteli termal macun önerirseniz sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Neden fön makinası kullanılmamalı ? Ben bu zamana kadar hep soğuğa alarak kasa içini temizliyordum yanlış mı yapıyorum acaba ?

Fanı gereğinden fazla döndüren bir hava akışı motoru bozabilir. Bu bir ihtimaldir, illa bozulacak diye kaide yok yalnız kullanılmaması en doğrusu.
 
Ayriyeten tozu temizlemeye çalışırken motorun içine kaçan tozlar Fön makinesini bozabilir.
 
İnternetten daha önce alışveriş yapmadım. Vatan, mediamarkt gibi mağazalarda satılan termal macunları önerirseniz sevirim.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı