İşlemci yükte 97 derece

Tayman

Femtopat
Daha fazla  
Işlemcim normal boş çalışırken 45-50 derece, oyun oynarken ise 85-97 dereceleri görüyor. Bu normal değil biliyorum ama oyunlarda takılmalar başladı ve ufak bir leke benzeri bir şey var üzerinde. Yakmış olabilir miyim ya da kalıcı bir zarar?

Sağ alt tarafta leke gibi bir şey var:
1717632763343683248674813293847.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun ve fan bakımını mutlaka yapın. Bu sıcaklıklar anormal, havalar sıcak olsa da bu kadar ısınmaması lazım. İşlemci modelini de söylerseniz güzel olur.

İşlemcinizin yanması durumu olsaydı hiç kullanamazdınız cihazı. Orada tozlanma olmuş sanırım, hassasça temizleyip teyit edebilirsiniz.

Öncelikle derhal eline plastik, elektrik yalıtımlı bir şey giyip o işlemciyi elektrik yalıtımlı, plastik benzeri bir şey üzerine koyuyorsun! Senin de bedeninde düşük seviyede elektrik dolaşıyor, sen bunları çıplak ellerinle CPU gibi hassas bir şeye dokunursan anında CPU'ya doğru ilerlerler. Sonuç olarak işlemcin bozulabilir demek.

Fotoğrafta lekeyi tam göremedim biraz daha yakından çekip atabilir misin?

Öncelikle derhal eline plastik, elektrik yalıtımlı bir şey giyip o işlemciyi elektrik yalıtımlı, plastik benzeri bir şey üzerine koyuyorsun! Senin de bedeninde düşük seviyede elektrik dolaşıyor, sen bunları çıplak ellerinle CPU gibi hassas bir şeye dokunursan anında CPU'ya doğru ilerlerler. Sonuç olarak işlemcin bozulabilir demek.

Fotoğrafta lekeyi tam göremedim biraz daha yakından çekip atabilir c

Cpu modeli intel i7 13700f hassasiyet konusuna fun çok dikkat etmedim %100 yük altında çalışıyor şu an ve bilgisayar kendini korumaya alıyor umarım çok önemli bir sorun yoktur

Defalarca parmağımla temizledim ve bugüne kadar patlattığım işlemci olmadı. Ayrıca arkadaşın sorunu muhtemelen termal macundan dolayı.

İkinci olarak işlemcilerde ısıya duyarlı transistör kullanılır ve işlemciyi çok yüksek voltajı korumasız vermediğinzi sürece yakamazsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı