İşlemci yükte iken farede takılma

Erkan Şahin

Megapat
Makaleler
1
Yer
istanbul
Daha fazla  
Meslek
Gümrük Müşavir Yardımcısı
Bu arada bu işlem bazı RX 480 modellerinde kartın üzerinde yer alan bir DisplayPort çıkışını devre dışı bırakabiliyor.
Ben DP üzerinden 144hz görüntü alıyorum bir sıkıntı yaşamadım şuan. @Recep Baltaş konuyla alakalı değil ama bir sorunum için konu açıp sizi etiketlicem yardımcı olurmusunuz acaba. Sorun şu işlemci yükte iken mouse de takılmalar oluyor mesela youtube üzerinden 8k video izlerken.

Overclock varsa kaldırın. OC işlemi USB portlarının kararsızlaşmasına sebep olabilir.
Overclock yapmadığım zaman daha fazla takılma oluyor. Mouse değiştirdim yine aynı farklı portlara taktım yine aynı. Driverlar ve Bios güncel, sistem yeni, windows güncel.

Edit: Arkadaşlar soruna hala çözüm bulabilmiş değilim ve bu gerçekten çok canımı sıkıyor. Ayrıca Chrome açılışındada fare donuyor bunun ile ilgili bir video çekmeye çalışıcam belki daha açıklayıcı olur. @Recep Baltaş paylaşmam gereken herhangibir rapor vs. varmı konuyu daha iyi anlayabilmeniz için. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Format atmayı denediniz mi?
Tabiki de defalarca format attım ama aynı değişen birşey yok. Ben bu sistemi ilk başta G4400 işlemci üzerine kurdum ancak o işlemcide bu şekilde takılma oluyordu hatta daha fazla oluyordu bende sorun işlemcide diye değiştirip aynı gün İ5 6600k aldım ancak sorun devam ediyor. Ekran kartınıda değiştirdim 2 defa hatta şuan Dahili GPU kullanıyorum yine değişen birşey olmadı. Artık aklıma anakart ve ram geliyor ancak ramleri ilk aldığım gün memtest ile test ettim bir sorun çıkmadı. Acaba anakart dan olabilirmi?

Chrome yerine başka tarayıcı da denediniz mi?
Sorun sadece chrome değil anladığım kadarıyla sorun işlemcinin yük altına girmesiyle oluşuyor daha önce 775 pin Xeon işlemci kullanıyordum böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Bana RAM kaynaklı bir sorun gibi geldi. Dual RAM kullanıyorsan birini çıkar, tek RAM kullanıyorsan farklı slota takmayı dene istersen.
Problem RAM'de olsa memtest ile test yaptığımda ortaya çıkmazmıydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…