İşlemcide ekran kartı olur mu?

Daha fazla  
Benim bilgisayarın 1 tane ekran kartı var sanıyordum adam bana işlemcinin altında da var dedi, doğru mudur ya da ne demek istedi?

Ekran kartı diyemeyiz. Adı üstünde "kart" yani. Grafik işlemci (GPU) denebilir. Evet, var. Bazı işlemcilerde entegre grafik işlemci bulunur. Örnek olarak Ryzen işlemcilerde G ibareli işlemcilerde var. Intel'de ise çoğu işlemcide var. Intel'de HD Graphics, UHD Graphics gibi isimlendirmeler var, AMD'de Vega 8, Vega 11 gibisinden isimlendirmeler var.

Olur. Çoğu İntel işlemcinin içinde dahili ekran kartı bulunur. Bu ekran kartı çoğu oyunu oynatamayacak kadar güçsüzdür. AMD işlemcilerin çoğunda dahili ekran kartı yoktur. AMD üretimi APU işlemcilerde dahili ekran kartı bulunur. İntel'in ekran kartından daha performanslı ve en azından oyun oynatabilecek düzeyde olmasına rağmen performansı harici ekran kartlarına göre düşüktür.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı