İşlemcide O.C yapmak ömrünü azaltır mı?

Konuyu uzatmaya gerek yok bilmiyorsan ama yapacağına inanıyorsan video izleyerek yapabilirsin işlemciye zarar geleceğini sanmam yok ben uğraşamam diyorsan bir önceki konuda olan intel işlemciyi alabilirsin.
Misal elimdeki II X2 250 3 GHz de çalışıyor. 3.7 ye aldığımda sorunsuz çalıştığını gördüm. Sonra 4.7 gibi uçuk bir değer denedim ancak bir hata verip normal ayarlara dönülüyor dedi. Yani tecrübe kazanmak lazım deneye yanıla öğreneceksin.

Teknolojinin ömrünün çok kısa olduğu düşünülürse; işlemci ömrünü düşünmeye gerek olmadığı kanaatindeyim.
Sahip olduğun işlemcinin "Turbo frequency" modu var. Yani bios ayarlarında "Amd Boost" gibi bir yer olması lazım. Ona getirdiğinde anakartın işlemciyi otomatik olarak overclock yapması lazım. Yani kısaca sen ne yapacağını şimdilik bilmiyorsan (manuel olarak) yalnızca onu aktif etmen yeterli.

Ekleme: Bununla birlikte overclock yapmak işlemcinin ısınmasına neden olacaktır. Eğer soğutucu yeterli ise yapabilirsin. Aksi halde mavi ekran hatalarına hazırlıklı ol.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı