Işlemcide TDP değeri ne kadar olmalı?

barantekonmar

Picopat
Daha fazla  
Yeni bir işlemci satın alacağım. TDP değeri diye bir W değeri olduğunu öğrendim. Açıkçası çok fazla bilgim yok. Bu TDP değeri düşük mü olursa iyi oluyor fazla olunca mı?

Özet geçmek gerekirse, işlemcinin performansı arttıkça, ihtiyaç duyduğu güç miktarı da artıyor.
Ekstra performansın olduğu yerde de ekstra ısı oluyor.
Mesela i3 14100 gibi giriş seviyesi bir işlemci çok az güç harcayağı için pek fazla ısınmayacaktır ve basit bir hava soğutması ile çok rahat soğutulabilecektir.
i5 14400 gibi orta seviye bir işlemci biraz daha fazla güç çekeceğinden kule tipi bir soğutucu yetecektir.
i7 14700K gibi üst seviye bir işlemci çok fazla güç çekeceğinden yeri geldiğinde 360mm AIO bile soğutamayacaktır.
Aklınızdaki işlemciyi söylerseniz arkadaşlar güzel bir soğutma önerisi verecektir.

PSU'na göre tercih edebilirsin. Bir yandan ne kadar yüksek TDP değeri o kadar yüksek ısı demek.
PSU marka modelimi bilmiyorum nasıl öğrenebilirim?

Yüksek olursa daha iyi olabilir. TDP değerine göre soğutucu seçin.
Sıvı Soğutma var şuanda Asus ROG Strix LC 240 RGB modeli

Özet geçmek gerekirse, işlemcinin performansı arttıkça, ihtiyaç duyduğu güç miktarı da artıyor.
Ekstra performansın olduğu yerde de ekstra ısı oluyor.
Mesela i3 14100 gibi giriş seviyesi bir işlemci çok az güç harcayağı için pek fazla ısınmayacaktır ve basit bir hava soğutması ile çok rahat soğutulabilecektir.
i5 14400 gibi orta seviye bir işlemci biraz daha fazla güç çekeceğinden kule tipi bir soğutucu yetecektir.
i7 14700K gibi üst seviye bir işlemci çok fazla güç çekeceğinden yeri geldiğinde 360mm AIO bile soğutamayacaktır.
Aklınızdaki işlemciyi söylerseniz arkadaşlar güzel bir soğutma önerisi verecektir.
ben anakartım dolayısıyla amd işlemci almalıyım marka modeli Asus ROG Strix B550F Gaming Wifi 2 eğer önerebileceğiniz bir işlemci var ise söylerseniz güzel olur

5600 üstü gereksiz.
ama işlemci dar boğazı alıyorum yüksek derecede

PSU marka modelimi bilmiyorum nasıl öğrenebilirim?

Sıvı Soğutma var şuanda Asus ROG Strix LC 240 RGB modeli

ben anakartım dolayısıyla amd işlemci almalıyım marka modeli Asus ROG Strix B550F Gaming Wifi 2 eğer önerebileceğiniz bir işlemci var ise söylerseniz güzel olur

ama işlemci dar boğazı alıyorum yüksek derecede
Ekran kartınız nedir ? Ayrıca işlemci için bütçeniz nedir ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı