İşlemcilerde kule tipi soğutucunun önemi

24 thread ile testi bende çok merak ediyorum 30 dereceleri bu testte de bekliyorum arkadaştan açıkçası.

24 thread olayına biraz baktım ama çok fazla önermiyorlar özelliğin açık durmasını o yüzden bende geri kapattım BIOS'tan. Sizin için de açıp test edemeyeceğim maalsef.

Benim zaten dünyanın en düşük sıcaklıktaki CPU sunu kullanıyorum diye bir söylemim olmadı ki ben kendi görüşümü yazdım konu oluşturdum sizler gelip o testi bu testi yap dediniz bende yaptım attım buraya. Benim savunduğum bir konu yok yani.

ilk mesaj aynen böyle
"1 hafta önce 3600X işlemcimi 5900X'e yükselttim. Diğer forumlarda sürekli 5900X'in fazla ısındığını sıvı soğutmaya geçmem gerektiğini söylediler. Ben de ısrarla Noctua NH-D15'i kullanmaya devam ettim. 3600X te işlemcim 35 dereceyi bile görmüyordu. 5900X te de oyun oynarken vs 33-34 derece arasında gidip geliyor. Sizin de işlemciniz fazla ısınıyorsa illa sıvı soğutucu almanıza gerek yok iyi marka bir kule tipi soğutucu da çok güzel iş görüyor."
Bu mesaj irdelendiğinde yani en kötü ne olabilir diye düşündüğümde Noctua NH-D15 kule tipi soğutucunun en pahalı sıvı soğutucuları dahi performans olarak 10x katladığı anlaşılırl ki böyle bir durum yok! cevap veren arkadaşlarda bunu anlatmaya çalıştılar zaten.

@dewilboyz Yok mu? "Kaliteli kule tipi soğutucu kullanıyorum, işlemci sıcaklığı yükte 33-34 derece arası, 35 dereceyi bile görmüyor" şeklinde iddiada bulunan siz değil misiniz?

Bu kendi görüşünüz olmuyor, iddia ediyorsunuz ve söyleminiz doğru değil. Bunu kabul etmek de bir erdemdir. Pardon, bir yanlışlık oldu demek bence hala inatlaşmaktan daha kolay.

"1 hafta önce 3600X işlemcimi 5900X'e yükselttim. Diğer forumlarda sürekli 5900X'in fazla ısındığını sıvı soğutmaya geçmem gerektiğini söylediler. Ben de ısrarla Noctua NH-D15'i kullanmaya devam ettim. 3600X te işlemcim 35 dereceyi bile görmüyordu. 5900X te de oyun oynarken vs 33-34 derece arasında gidip geliyor. Sizin de işlemciniz fazla ısınıyorsa illa sıvı soğutucu almanıza gerek yok iyi marka bir kule tipi soğutucu da çok güzel iş görüyor."
Tam olarak yazdığım burada. Kaliteli kule tipi soğutucu kullanıyorum dememişim. İşlemci yükte 35 derece dememişim. Kullandığım soğutucuyu ve oyun oynarken ki değeri belirtmişim.
Anlatmak istediğimde gidip sıvı soğutuculara 2500 3000 TL vermektense iyi bir kule tipi soğutucunun da iş gördüğü.

Ben konuda herkese gidip Noctua NH-D15 alın hiçbir sıvı soğutucuya gerek kalmaz diye bir şey söylemiyorum. 100 liralık bir soğutucudan bir cacık olmayacağı için iyi marka bir soğutucu da iş görür yazmışım

Bilip bilmeden konu açmışsınız iddianız çürütüldüğü zaman zaten bu zararlıymış diyorsunuz haksızmışım diyemiyorsunuz.

Bilip bilmeden derken? Ben zaten SMT ayarını açık kullanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…