İşlemcim 90 dereceyi görüyor

Syropy

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Casper Excalibur G770
Intel Core I5-12450h / 8x2 3200mHz Ram / Rtx 3050 4GB / 512GB SSD / 144hz
Meslek
Grafik Tasarımcı / Yazılım Mühendisi
Laptopumun işlemcisini CPU-Z'den stress test yaptığmda 12 çekirdekli işlemcimin 11 çekirdeği 85'te kalırken 3. çekirden 90 100 dereceleri görüyor ve yanında (!) böyle bir işaret var.

1694027300676.png

Bunun yanı sıra bu zamana kadar sorunsuz şekilde kullanırken dün eve geldiğimde Valorant açtım ve her zam 165'te sabit kalan FPS'im bu kez 90 80'e kadar düşüyordu. Daha 1 ay olmadı alalı termal macunları yeni.

Laptopumun işlemcisini CPU-Z'den stress test yaptığmda 12 çekirdekli işlemcimin 11 çekirdeği 85'te kalırken 3. çekirden 90 100 dereceleri görüyor ve yanında (!) böyle bir işaret var.

Eki Görüntüle 1934469

Bunun yanı sıra bu zamana kadar sorunsuz şekilde kullanırken dün eve geldiğimde Valorant açtım ve her zam 165'te sabit kalan FPS'im bu kez 90 80e kadar düşüyordu. Daha 1 ay olmadı alalı termal macunları yeni.

Soğutucu tak.

Excalibur G770 3050ti

Altında bir kutu var ama kutuyu delebilirim. Zaten soğutucu alacağım 16sında limitim yenilenince.
Macun yenileyip fanları kuru sulu boya fırçası ile tozlarını alın Bu ikisini yapmak dışında eğer teknik bilginiz var ise underclock ve undervolt yapabilirsiniz. O modelin soğutması çok kötü hocam.

Macun yenileyip fanları kuru sulu boya fırçası ile tozlarını alın Bu ikisini yapmak dışında eğer teknik bilginiz var ise underclock ve undervolt yapabilirsiniz. O modelin soğutması çok kötü hocam.
Toz çok yok temizliyorum zaten. Ayrıca macunda kuruyamaz 16 ağustosta aldım ve sadece 6dan 11e kadar valorant oynayıp edit yapıyorum bilgisayarda.

Teknik bakımdan çok iyi bir laptop olmadığı için undervolt yapıp FPS düşürmesine gerek yok bence hocam. 80 90 normal değerler.

Teknik bakımdan çok iyi bir laptop olmadığı için undervolt yapıp FPS düşürmesine gerek yok bence hocam. 80 90 normal değerler.
Yahu 165 aldığım bilgisayarda neden 80 90fps oynuyorum? Buna bir çözüm yok mu hocam?

Toz çok yok temizliyorum zaten. Ayrıca macunda kuruyamaz 16 ağustosta aldım ve sadece 6dan 11e kadar valorant oynayıp edit yapıyorum bilgisayarda.
Hocam dediğim gibi yapabileceğiniz bişey yok. Eğer gerçekten rahatsız hissettiriyorsa işlemciyi kısıtlayabilirsiniz.
80 normal 90 değil dostum. Sürekli ama sürekli 90 çalışması uzun vadede chipset'e zarar verecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı