İşlemcin frekansı olduğundan daha düşük

Aykhan

Hectopat
Daha fazla  
Benim işlemcim Intel Pentium Dual Core e2180 2.00GHz'dır. Geçenlerde ben overclock yaptım ve 2.00 GHz'den 2.70'e kadar yükselttim. Sonra ben kayıt defteri düzenleyicisinde bir değişiklik yaptım ve bilgisayara restart attım ve ekran açılmadı bende format attım şimdi ise BIOS'da işlemci frekansı 1.2 GHz ve kasıyor.

Size olan sorum:

Sizce bilgisayarın çökme sebebi overclockdan mı yoksa kayıt defteri düzenleyicisinde yaptığım değişiklikden mi ?
Ve bu sorunu nasıl çözerim ?

Dip not:
BIOS'u güncelledim ve default ayaraları yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclockla alakası yok kayıt defterinde yaptığın oynamalardan kaynaklı bir sorun. Biostan işlemci frekansını tekrar yükseltirsen sıkıntı kalmaz.
Ne tür bir şey yapa bilirim herşeyi yaptım biosa aynı şey bilgisayardan güç tüketimini bile performansa aldım başka ne yapayım ?

Arkadaşlar format bile attım 10 kere windows 10 windows 8.1 windows 8 windows 7 widnows xp hepsi çözülmedi :( Lütfen yardım edin ben ne yapa bilirim ? Çünki bilgisayarımda şokta kötü değil en düşükte olsa bile yinede akıcı bir şekilde oyun performansı veriyordu amma bu olaydan sonra artık oyun açılmıyor okadar yani.Grafik kartına biosa her şeye güncelleme yaptım amma nafile :(
(Onuda belirtmek isterim ki bilgisayarda 2 GHz olarak görünsede windows açıldığında bazen 2 GHz bazende 1.2 GHz görünüyor eğer overclock yaparsam 2.8 GHz ozamanda 1.68 GHz gibi görünüyor amma bazen kendi gibi görünüyor amma performans değişmiyor :( )
Sizce anakartımı değişeyim ? Anakartım : Biostar G41D3+

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı