İşlemcinin %100'de Çalışma Nedeni Nedir?

mirza35

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Birkaç gündür sebebini çözemediğimim bir durumun içerisindeyim. 4 arkadaş 4 ayrı AMD sistem mevcut, sistemlere ait olan RAM'ler ayni 16 GB 3200MHz. İşlemci ve ekran kartları da aşağıda belirttiğim gibi. Öncelikle bu sorun oyun oynarken ortaya çıkıyor oynadığımız oyun aynı oyun ve ayarlar aynı Low ayarlarda yani 4 tane bilgisayarında oyun içi ayarları aynı fakat 4 sistemin 2'sinde işlemci %20 %30'unu kullanırken 2'sinde %100 ile çalışmakta. Bunun nedenini hiçbir şekilde çözemedik. Her 4 bilgisayarda stok fanlarını kullanmakta ve sıcaklık değerleri normal 60-65 derece. Arada ufak bir fark yok dağlar kadar fark var. Bu arada oyun işlemci ağırlıklı çalışan bir oyun. Fikirlerinize ihtiyacım var.

AMD Ryzen 5 3500X GTX 1050 Ti.
AMD Ryzen 7 3700X GTX 1660 Ti Gaming X 6G 6 GB (bu iki sistemde belirttiğim şekilde işlemcinin %90 %100'ünü kullanmakta)

AMD Ryzen 5 2600X GTX 2060.
AMD Ryzen 5 3600X GTX 1660 bu iki sistemde işlemcinin %20 %30'unu kullanmakta.

Format'ına kadar hepsi atıldı neredeyse her şey denendi ama sonuç aynı. Özellikle test etmek içinde arka planda farklı hiçbir uygulamayi açık bırakmadık.

Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Windows 11 ise belki bug olmuş olabilir.

Hangi oyun ayarları ile oynuyorsunuz? Eğer düşükte ise yükseltmeyi deneyin.

Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Windows 11 ise belki bug olmuş olabilir.

Hangi oyun ayarları ile oynuyorsunuz? Eğer düşükte ise yükseltmeyi deneyin.

Windows 10 tüm sistemler. Yüksekte'de düşükte de aynı. Kafa patlatıcı bir durum değil mi günlerdir bunu araştırıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı