İşlemcinin Açık Dünya Oyunlarındaki Etkisi

KadirGN

Kilopat
Katılım
1 Kasım 2014
Mesajlar
3.949
Makaleler
4
Çözümler
33
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Uzun zamandır bunu merak ediyorum. Açık dünya oyunlarında harita yüklenirken yük işlemciye mi biniyor ekran kartına mı, nasıl işliyor bu olay?
Ayrıca bu konuyu açma sebeplerimden biri de i5-4210U işlemcim olması, GTA V aldım ama sorun çıkartır mı yanında GT840M ile?
 
Çok bilgim yok ama sanırım açık dünya oyunlarında ram daha önemli oluyor. Benim sistemimle aynı; fakat ram'i benden yüksek olan başka bir cihaz watch dogs'u 30-40 fps arası oynarken ben 20 fps ancak görebilmiştim. İki bilgisayar arasındaki tek fark ram belleğiydi.
 
Her oyunda efektler, grafik, uzaklık kesimi, hedef ekran kartıdır. Yapay zeka Olayını işlemci halleder. yani oyundaki insanlar, etkileşim, zaman, Spawn gibi şeyler işlemciye aittir. umarım anlatabilmisimdir. Ya kısaca oyundaki görselleri ekran kartı yaşamı işlemci halleder. 4210 hayli hayli yeter.
 
Şimdi arkadaşım şöyle ki özellikle açık dünya oyunlarında işlemci daha önemlidir, neden dersen Npclerin etkileşimini, nesnelerin uzaklaşdıkca kaybolması ve yakınlaşdıkça görüntüye gelme olaylarını hep işlemci ayarlar, hatta bunun dışındaki oyunlarda bile önce oyunun grafiksel kodlarını işlemci hesaplar ve tel örgü biçiminde ekran kartına yollar, ekran kartıda bu örgüyü alır ve çözünürlük derecesine göre renderler üstüne kaplamaları ve parlaklık ışık ayarlarını yaparak ekrana yansıtır. Velhasıl olay böyle işler gider, en küçük oyunlar bile dikkat edersen işlemciyi azda olsa kullanır, yani sen bakma öyle bilmeden yorum yapanlara onlar için işlemcinin önemi yoktur, sonuçta nato kafa nato mermer işte.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı