İşlemcinin bozulduğu nasıl anlaşılır?

Hocam şimdi fark ettim de işlemciyi yanlış oturtmuşsunuz. Üçgen tam tersindeki köşeye gelmeli normalde. Umarım işlemciye yanlış voltaj gidip yanmamıştır.
İşlemci yanlış oturmadı, işlemcinin bir köşesinde 1 tane pin eksik ve işlemci yatağında da pin yatağı eksik yanlış taksam bile işlemci bir yukarı bir aşağı oynama yapar. O ikisini aynı köşeye getirince işlemci hareket etmiyor.

Hocam internet üzerinden anakartınızın resmine baktım. Üçgen diğer tarafta. Bir kontrol etmenizi öneririm.

Hocam internet üzerinden anakartınızın resmine baktım. Üçgen diğer tarafta. Bir kontrol etmenizi öneririm.
Ters takmayı denedim 1 2 saat önce ve işlemci aşağı yukarı oynuyor. Ben düzgün taktığımdan eminim.

Bu arada işlemci 740 qm demişsiniz. Bu bir laptop işlemcisi. Yani BIOS'u sıfırladığınız için uyumsuzluk yapıyorda olabilir. Üçgenin yanlış tarafta olmasını da açıklar bu durum.
Tamam işte benim de sol alt tarafta. İşlemci oturmadığı zaman çalışmıyor.

Attığınız bu resimde öyle görünmüyor. O nedenle sordum hocam. Yanlış anlamayın ben de yardımcı olmaya çalışıyorum.
O resimde pinlere ıslak mendildeki suyun kaçmasını imkansız olduğunu göstermek için kabataslak koydum. Galiba işlemci bozuldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…