İşlemcinin çalışıp çalışmadığı nasıl anlaşılır?

Bu ürünle işlemcinin ne ilgisi var onu çözemedim? Ekran kartından veya anakarttan alıyorsun görüntüyü. Sen hangisine taktın? Anakart üzerinde kırmızı CPU ışığı yanıyor mu?

Bu ürünle işlemcinin ne ilgisi var onu çözemedim? Ekran kartından veya anakarttan alıyorsun görüntüyü. Sen hangisine taktın? Anakart üzerinde kırmızı CPU ışığı yanıyor mu?

Dostum benim monitörüm VGA kasam ise HDMI bu yüzden 2 ürün aldım ikisi de çalışmadı problem kasada diye düşündüm ekran kartı işlemci gibi parçaların arızalı olduğunun nasıl anlarız? Dediğin ışık yanmıyor galiba çünkü ben bulamadım. Bu arada işlemcinin fanını söküp baktım işlemci ısınıyor. Şöyle bir şey denedim açtım bilgisayarı ekran yok ama ben Del tuşuna basarak BIOS'a girip SS aldım USB'ye geldi.

Dosya Ekleri

• resim_2020-12-30_171430.png
    resim_2020-12-30_171430.png
    264,5 KB · Görüntüleme: 248
Dostum benim monitörüm VGA kasam ise HDMI bu yüzden 2 ürün aldım ikisi de çalışmadı problem kasada diye düşündüm ekran kartı işlemci gibi parçaların arızalı olduğunun nasıl anlarız? Dediğin ışık yanmıyor galiba çünkü ben bulamadım. Bu arada işlemcinin fanını söküp baktım işlemci ısınıyor. Şöyle bir şey denedim açtım bilgisayarı ekran yok ama ben Del tuşuna basarak BIOS'a girip SS aldım USB'ye geldi.
Aynı malzemeden bende kullanmıştım eski monitörümde, şimdi şunu öğrenmek istiyorum bu malzeme yokken işlemci çalışıyor muydu? Biosda işlemci ve ram bilgileri doğru bir şekilde yazıyor mu?
Bu aparatlarda temassızlık çok oluyor iyice yerine oturmasını sağla. Eğer sistemin yeniyse usb yardımıyla bios güncellemesi yap çünkü işlemcinle uyumlu olmayabilir. Son ihtimalde ekran kartın görüntü atmıyor olabilir, onuda başka pc de deneyerek anlarsın sadece.

Son düzenleme:
Aynı malzemeden bende kullanmıştım eski monitörümde, şimdi şunu öğrenmek istiyorum bu malzeme yokken işlemci çalışıyor muydu? BIOS'da işlemci ve RAM bilgileri doğru bir şekilde yazıyor mu?
Bu aparatlarda temassızlık çok oluyor iyice yerine oturmasını sağla. Eğer sistemin yeniyse USB yardımıyla BIOS güncellemesi yap çünkü işlemcinle uyumlu olmayabilir. Son ihtimalde ekran kartın görüntü atmıyor olabilir, onu da başka PC'de deneyerek anlarsın sadece.

Dostum monitörde siyahlıktan başka bir şey yok SS alarak BIOS'un açıldığını öğrendim BIOS'u nasıl güncelliyeceğim ekran gelmiyorken ve adaptör yokken monitör ile bağlantı yapacak giriş yok o yüzden işlemci çalışıyor mu çalışmıyor mu bilmiyorum ekran kartını çıkartıp denedim yine ekran gelmiyor yani ekran kartında problem yok.

Ekran yokken Bios güncellenebilir ama üzerinde flashback düğmesi varsa daha kolay yapılabilir. Bak bu videoda da seninki gibi görüntü yok güncelleyince geliyor: Video
Sadece monitörü yeni aldıysan bu işlem senin problemini çözmeyebilir, dediğim gibi işlemci veya anakartın yeniyse böyle bir problem oluyor.
Anakart veya işlemcinde dahili grafik kartı yoksa ekran kartı olmadan görüntü alamazsın.

Ekran yokken BIOS güncellenebilir ama üzerinde flashback düğmesi varsa daha kolay yapılabilir. Bak bu videoda da seninki gibi görüntü yok güncelleyince geliyor: Video
Sadece monitörü yeni aldıysan bu işlem senin problemini çözmeyebilir, dediğim gibi işlemci veya anakartın yeniyse böyle bir problem oluyor.
Anakart veya işlemcinde dahili grafik kartı yoksa ekran kartı olmadan görüntü alamazsın.

Dahili grafik var mı yok mu nasıl anlarım parçalar bunlar:
ryzen 3 3100
gigabyte 1660 super gaming 6gb
KIOXIA EXCERIA 240GB SATA 3.0 2.5" SSD
POWER BOOST STALLION WHITE 500W 80+ 120mm Fanlı PSU
PATRIOT 8GB Viper Steel Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
GIGABYTE A320M H 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart
Ekran yokken BIOS güncellenebilir ama üzerinde flashback düğmesi varsa daha kolay yapılabilir. Bak bu videoda da seninki gibi görüntü yok güncelleyince geliyor: Video

Bende galiba BIOS flashback yok nasıl güncelleceğim :(

Eski işlemci takma çözümüne i3-3220 olur mu?

Son düzenleme:
Eski işlemci dediğin intel, senin anakart am4 soket amd haricindeki işlemcileri oraya takamazsın. Anakartında dahili grafik var, kabloyu anakarta takınca da görüntü gelmiyor dedin demek ki senin problem ya biosdan ya da aparattan kaynaklı. Güncelleme işlemini netten araştır, flashback olmadan nasıl yapıldığını bende bilmiyorum.

Son düzenleme:
Eski işlemci dediğin Intel, senin anakart AM4 soket AMD haricindeki işlemcileri oraya takamazsın. Anakartında dahili grafik var, kabloyu anakarta takınca da görüntü gelmiyor dedin demek ki senin problem ya BIOS'dan ya da aparattan kaynaklı. Güncelleme işlemini netten araştır, flashback olmadan nasıl yapıldığını bende bilmiyorum.

Bilgisayarcıya vereceğiz çok eski aile dostudur yani güvenilir inşallah işlemcide problem yoktur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı