Oksitlenme garantiye girer mi? Değişim yapabiliyor muyuz? Isı olarak boştayken 48-50 derecelerde tarayıcıda video vs izlediğimde 58-60 derecelerde geziyor.Azıcık oksitlenmiştir hocam olmaz bir şey.
7800x3d ısınan bir işlemci olduğu için normal diyorduk ama belki bu sebeple ısınıyor olabilir.
Arctic liquid ii 360mm sıvı soğutma var.
319Mb video için kıssadan hisse:
ama alttaki silikonumsu kısımların olmaması lazım, bilgisayarı fayans ustası falan toplamadı herhalde. Alttaki kararlamalardan tam anlaşılmaz, altın kaplama orası, PCB siyahlaşması yok.
E bize ne yaptığını da anlat bi'madem, yani taktın ve çalışmıyorsa şu an. Çalışıyorsa ok ama o silikonumsu akışı hiç görmedim en azından işlemci üstündeki fantezilerim o raddeye gelmedi.![]()
Gayet normal bir şekilde topladım sistemi ve 6-7 aydır kullanıyordum bugün 8600g işlemcim gelince 7800x3d yi çıkardım onu taktım arka plakasına baktım kararmış önde de silikonlaşmış bir yapı oluşmuş. Bi danışayım dedim bunun olayı nedir diye ilk defa benim başıma gelmiş olamaz.
Görüntüde bir şey yok alkollü mendil veya ıslak mendil ile silip pinlere daha ellemeden takın, o alttaki kapasitörlerin üzerini silikon ile yalıtmışlar sıvı soğutucu akmasına bir önlem için olablir termal macun değil.
ilk aldığımda belki de bu kadar şeffaf olduğu için fark etmedim.