Model 4210U demişsin. Baştaki 4 rakamı nesili ifade eder. Yani işlemci 4. nesil.Arkadaşlar, işlemcimin kaçıncı nesil olduğunu öğrenmek istiyorum, bunu nasıl anlarım?
İşlemci:
İntel Core İ5-4210U CPU @ 1.70GHz 2.40GHz
4. nesilden sonra Intel'de 5. nesil X99 platformundaydı yani herkesin almadığı pahalı platform. Ondan sonra 6. nesil geldi daha erişilebilir olarak.Hocam, işlemciniz 4. nesil. 4210U. Intel için başındaki rakam nesili ifade eder.
Yani? Niye bunu belirttiniz?4. nesilden sonra Intel'de 5. nesil X99 platformundaydı yani herkesin almadığı pahalı platform. Ondan sonra 6. nesil geldi daha erişilebilir olarak.
Aynen hocam. Bu arada böyle oldu.4. nesilden sonra Intel'de 5. nesil X99 platformundaydı yani herkesin almadığı pahalı platform. Ondan sonra 6. nesil geldi daha erişilebilir olarak.
Bir amaç yok aslında öylesine söyledim. Öyle bir istisna olmuştu. 5. nesil haricindekilerin hepsi herkesin alabildiği işlemcilerdi.Yani? Niye bunu belirttiniz?
Hayır herkesin alabildiği işlemciler değildi. 1. nesilde 980X-990X gibi işlemciler oldukça pahalıydı, hatta 1366 platformunun hepsi pahalıydı. Sandy Bridge-E serisi yani i7-3820, i7-3930K gibi işlemciler de hem anakart hem de kendileri zamanında pahalıydı, şimdi ikinci elde 300-400 TL'ye Sandy Bridge-E işlemciler kolayca bulunuyor, anakartını ise bulması çok zor. Ivy Bridge-E serisi de i7-4820K gibi işlemciler de pahalıydı. 5. nesil sadece Extreme olarak çıktılar piyasaya masaüstünde. Dizüstü piyasasında ise 5200U-5500U gibi işlemciler vardı 5. nesilde. Hatta ben i7-5500U kullanıyorum.Bir amaç yok aslında öylesine söyledim. Öyle bir istisna olmuştu. 5. nesil haricindekilerin hepsi herkesin alabildiği işlemcilerdi.
Biliyorum her nesilde çok pahalı işlemciler var ama 5. nesilde mesela masaüstünde i3 ve i5 yoktu onu demek istedim.Hayır herkesin alabildiği işlemciler değildi. 1. nesilde 980X-990X gibi işlemciler oldukça pahalıydı, hatta 1366 platformunun hepsi pahalıydı. Sandy Bridge-E serisi yani i7-3820, i7-3930K gibi işlemciler de hem anakart hem de kendileri zamanında pahalıydı, şimdi ikinci elde 300-400 TL'ye Sandy Bridge-E işlemciler kolayca bulunuyor, anakartını ise bulması çok zor. Ivy Bridge-E serisi de i7-4820K gibi işlemciler de pahalıydı. 5. nesil sadece Extreme olarak çıktılar piyasaya masaüstünde. Dizüstü piyasasında ise 5200U-5500U gibi işlemciler vardı 5. nesilde. Hatta ben i7-5500U kullanıyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.