İşlemcinin Overclocklu Hızına Nasıl Bakılır?

Emrehan Şengül

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Bugün yeni işlemcimi aldım ve taktırdığım teknik serviste işlemcimin normal hızının 3.2 ghz, overclocklu hızının 4.5 ghz olduğunu söylediler. Eve gelip bilgisayar özelliklerinden baktım ve işlemci hızı 3.2 ghz idi, belki burada yazar diye CPU-z adlı programı indirdim fakat bu programda da 3.2 ghz yazıyordu. İşlemcimin overclocklu hızına nereden bakabilirim? Bu arada işlemcim Pentium g3258.

Öncelikle merhaba. Bugün yeni işlemcimi aldım ve taktırdığım teknik serviste işlemcimin normal hızının 3.2 ghz, overclocklu hızının 4.5 ghz olduğunu söylediler. Eve gelip bilgisayar özelliklerinden baktım ve işlemci hızı 3.2 ghz idi, belki burada yazar diye CPU-z adlı programı indirdim fakat bu programda da 3.2 ghz yazıyordu. İşlemcimin overclocklu hızına nereden bakabilirim? Bu arada işlemcim Pentium g3258.

İşlemcin normalde 3.2ghz de çalışıyor. Sen OC yaparsan en fazla 4.5 olur hatta onu bile göremeyebilir.

Aid64 isimli programı indirip kurunuz.
Daha sonra "Özet" sekmesinde Overclock isimli bi sekme var. O sekmeye tıklayınız.
Eğer orada Overclock %28 (28 değişir 30 olur 10 olur 50 olur) gibi bi ibare varsa overclocklu demektir.
Eğer yok ise 3.2 Ghz çıkması normal overclock olması gerekiyordur.

Turbo Boost teknolojisi ile 4.5GHZ''ye falan gelmez o işlemci, Vatan görevlisi her zamanki gibi yanlış bilgilendirmiş. 4.5GHZ hıza manuel hız aşırtma ile gelebilirsin ancak, sistem stabil kalır veya kalmaz bu da senin şansın ve tecrüben ile alakalı bir durum, yaptığın denemelerle alakalı bir durum.

Stok soğutucu ile hiçbir şekilde manuel voltaj veya frekans verme işine kalkışmıyorsun. BIOS menüsünden Turbo Boost aktif et, gerekli durumlarda TDP değerini bir çıta yukarı çekerek frekans artışı sağlayacaktır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı