Işlemcinin performansı ani drop giriyor

waitra

Femtopat
Daha fazla  
Intel i5 2300 (2. nesil 2011 model) işlemcim var, k ibaresi olmamasına rağmen BIOS'tan OC yamayı denedim veya k ibaresi olmadığından hem de anakart el vermediğinden OC yapamadım ama bu işlemleri denerken yanlış bir şey oldu mu bilmiyorum ama tekrar açtığımda oyunlarda performansı düştü. Örneğin BeamNG.drive oyununda bir haritada uzak bir yere bakınca işlemcinin kullanım yüzdesi 50 60'dan 20'lere 30'lara düşüyor ve FPS düşmesi yiyorum konu hakkında fikirleri olanlar yardımcı olabilirler mi?

1719385124464.png

1719385410424.png

Eskiden performansı bu kadar düşük değildi dediğim gibi oldu. Formatta attım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke işlemcinin anlık MHz değerini de gösterseydin, benimki 4650 MHz'den 557'ye düşüyordu anlık, bu yüzden drop yiyordum onu da BIOS'tan sıcaklık limitlerini kapatarak çözmüştüm. Şu an sıcaklığım iyi desende aslında arka planda bu sıcaklıkta tutmak için limitler olabilir.

Daha önce böyle sorunlar yaşıyor muydun? İşlemci çok iyi değil belki yanlışlıkla BIOS'tan turbo özelliğini kapatmışsındır.

Daha önce böyle sorunlar yaşıyor muydun? İşlemci çok iyi değil belki yanlışlıkla BIOS'tan turbo özelliğini kapatmışsındır.
biosdan standart özelliklerine baktım turbo mod açıktı ve diğer bazı ayarlarıda normal gibiydi ve hayır eskiden 8 10 aldığım yerde 60 alıyordum.görev yöneticisindende baktım ekran kartını tam kullanıyor ekran kartında problem yok işlemcinin ghz side aynı ama OC işlemini denedikten sonra bu şekilde geldi.format atıncada düzelmedi yani bi sorun varsa biosdadır diye tahmin ediyorum.

bios ayarlarını default yapıp deneyebilirsin.

BIOS ayarlarını 4 kere default yaptım ancak ya default olmadı ya da değişen bir şey olmadı.
Msi afterburner dan cpu mhz ayarını açıp öyle bakın işlemci boost clock değerlerine ulaşıyor mu ulaşmıyorsa vardır bir sebebi biostan vs.

MSI Afterburner'dan CPU MHz ayarını açıp öyle bakın işlemci Boost clock değerlerine ulaşıyor mu ulaşmıyorsa vardır bir sebebi biostan vs.

MSI Afterburner sadece GPU ayarlama için yok muydu yoksa benmi yanlış biliyorum? Şöyle söyleyeyim ızleme monitöründen her zamanki MHz de kullaniliyor ancak islemciyi zorlayacak bid islem yapinca kullanım yukselmesi gerekirken düşüyor bir nevi frenleme yapıyor. BIOS'u biraz daha kurcaleyip elimden geleni yapacagim. Zaten sistem eski bir sistem RX550 i5 2.nesil falan 1 2 ay idare etsin yeter yazdan sonra yeni PC almayı düşünüyorum.

MSI Afterburner sadece GPU ayarlama için yok muydu yoksa benmi yanlış biliyorum? Şöyle söyleyeyim ızleme monitöründen her zamanki MHz de kullaniliyor ancak islemciyi zorlayacak bid islem yapinca kullanım yukselmesi gerekirken düşüyor bir nevi frenleme yapıyor. BIOS'u biraz daha kurcaleyip elimden geleni yapacagim. Zaten sistem eski bir sistem RX550 i5 2.nesil falan 1 2 ay idare etsin yeter yazdan sonra yeni PC almayı düşünüyorum.

1719396438024.png

1719396460591.png

Güç seçeneklerinden yüksek performans seçili mi diye kontol edebilirsin.
1719396626469.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı