İşlemcinin pinlerinde sorun var mı?

Bertolacci

Kilopat
Yer
Istanbul
RAM
IZOLY 8 GB DDR4 3200MHZ CL22
Anakart
MSİ B450M-A PRO MAX
Elden 2. el işlemci alacağım. Fotoğraflarını aldım. Satıcı getirdiği zaman PC'ye takıp çalışıp çalışmadığını test edeceğim ve öyle alacağım. Emin olmak için fotoğraflar üzerinden işlemci pinlerinde bir sıkıntı olup olmadığını anlayabilir miyiz?

Dosya Ekleri

• 63c5b42d-c273-47b2-9aa4-b60aa608b5cc.jpeg
    63c5b42d-c273-47b2-9aa4-b60aa608b5cc.jpeg
    238,7 KB · Görüntüleme: 82
Hocam çok ufak şeylerden bahsediyoruz. Elinize alıp yakından incelediğiniz zaman bile göremeyebiliyorsunuz çoğu zaman. İyi gibi duruyor. Yine de elinize aldığınızda kontrol etmeniz daha sağlıklı.

Hepsi temas ediyorsa işlemci çalışıyordur. Ciddi bi yamukluk ya da kırılma olmadığı sürece fabrikasyon gibi düzeltme zaten yapılamaz. Önemli olan pinlerin yerine oturması.

Hepsi temas ediyorsa işlemci çalışıyordur. Ciddi bir yamukluk ya da kırılma olmadığı sürece fabrikasyon gibi düzeltme zaten yapılamaz. Önemli olan pinlerin yerine oturması.

Alırken dikkat etmemi önerdiğiniz başka bir husus var mıdır? Ryzen 5 2400G alıyorum. Anakart BIOS'um son sürüme güncel durumda.

Onun haricinde kontrol edebileceğiniz ekstra bir şey yok. Sadece yeniden bağlantı yaparken termal macun kalıntılarını temizleyip tekrardan macun sıkmanızı tavsiye ederim. Bir kere fandan ayrıldıysa termal macun işlevi azalıyor.

Onun haricinde kontrol edebileceğiniz ekstra bir şey yok. Sadece yeniden bağlantı yaparken termal macun kalıntılarını temizleyip tekrardan macun sıkmanızı tavsiye ederim. Bir kere fandan ayrıldıysa termal macun işlevi azalıyor.

Kule tipi soğutucum var onun üzerinde macun var bugünlük öyle takacağım. Yarın yeni macun alacağım. Bu gecelik öyle kullansam bir sorun olur mu? Cevaplarınız için teşekkürler.

O şekilde kullansan yine çok sorun olmaz. Soğutmada tam verim macun sürülüp soğutucuya temas ettiği andan itibaren tekrar hava almamasıyla oluyor. Hayırlı olsun şimdiden güle güle kullanman dileğiyle.

O şekilde kullansan yine çok sorun olmaz. Soğutmada tam verim macun sürülüp soğutucuya temas ettiği andan itibaren tekrar hava almamasıyla oluyor. Hayırlı olsun şimdiden güle güle kullanman dileğiyle.
Çok teşekkür ederim.

Hocam arkadaş işlemci ile birlikte geldi kasam hazırdı zaten. Hızlıca monte ettim işlemciyi start verdim ama kasada hiçbir hareket olmadı. Hemen hiçbir şeyi değiştirmeden çıkartıp kendi işlemcimi monte ettim start aldı bilgisayar. İşlemcinin fotoğrafını çektim. Ben mi yanlış görüyorum yoksa pinlerde kırıklık veya eksiklik mi var?

Görsel

Dosya Ekleri

• IMG_1854.jpeg
    IMG_1854.jpeg
    110,8 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı