İşlemcinin üst metalinde açılma oldu

alicini

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba herkese iyi forumlar dilerim.
Hayatımda ilk defa termal macunun tutkal gibi iş yaptığını gördüm. Kullandığım termal macun htk-002. işlemciyi değiştirmek için fanı yerinden çıkarmak istemiştim ve biraz zorlayarak çıktı fakat ne göreyim fanın altında yapışmış halde bir işlemci var ve vaziyet bu.

16307960876453593655572093949212.jpg

16307960235624498604080813098836.jpg

Biraz açılma yapmış ama geri yerine oturmuş, altındaki siyah lastiği biraz dışına çıkmış ve şu an çalışıp çalışmadığını hiçbir şekilde deneme şansım yok çünkü ekran kartımı sattım yenisi birkaç güne gelecek. Lütfen beni korkutmayın daha yeni almıştım işlemciyi. Bu arada pinlerde hiçbir sorun görmedim dümdüz duruyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba herkese iyi forumlar dilerim.
Hayatımda ilk defa termal macunun tutkal gibi iş yaptığını gördüm. Kullandığım termal macun htk-002. işlemciyi değiştirmek için fanı yerinden çıkarmak istemiştim ve biraz zorlayarak çıktı fakat ne göreyim fanın altında yapışmış halde bir işlemci var ve vaziyet bu.

Eki Görüntüle 1158802

Eki Görüntüle 1158800

Biraz açılma yapmış ama geri yerine oturmuş, altındaki siyah lastiği biraz dışına çıkmış ve şu an çalışıp çalışmadığını hiçbir şekilde deneme şansım yok çünkü ekran kartımı sattım yenisi birkaç güne gelecek. Lütfen beni korkutmayın daha yeni almıştım işlemciyi. Bu arada pinlerde hiçbir sorun görmedim dümdüz duruyorlar.

1. İşlemciler koyuldukları yede bir anahtarla kitlidir o kilidi iyi açmadıysanız ondan olmuştur veya termal macun arada bir nevi sıvı görevi görür ve pürüssüz işlemci yüzeyinden içeri hava geçişini engeller dış hava basıncından sanki yapıştırılmış gibi biraz sağlam durur zorladıysanız çıkmıştır. Çalıştırıp deneyin çalışıyorsa hiçbir şey olmaz.

1. İşlemciler koyuldukları yede bir anahtarla kitlidir o kilidi iyi açmadıysanız ondan olmuştur veya termal macun arada bir nevi sıvı görevi görür ve pürüssüz işlemci yüzeyinden içeri hava geçişini engeller dış hava basıncından sanki yapıştırılmış gibi biraz sağlam durur zorladıysanız çıkmıştır. Çalıştırıp deneyin çalışıyorsa hiçbir şey olmaz.
Hocam işlemci direkt fanla beraber geldi, anahtar kapalıydı yani büyük ihtimalle biraz fazla macun sürdüğüm için oldu.

Işlemci fanı çıkarırken yanındaki korumayi yukarı mi kaldıralım hocam?

Macun değişiminden önce bilgisayarı 2-3 dakika çalıştırın, işlemcini biraz ısınıp macunun yumuşamasını sağlayın. Daha sonra bilgisayarı kapatıp, Power düğmesini kapatıp, fişten çekin ve açma tuşuna basılı tutarak birikmiş elektriği alın. Sonra işleminize devam edin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı