İşlemcinin yükteyken 83 dereceye çıkması normal mi?

Elindeki işlemci için biraz yüksek değerler açıkçası. Ben de i5 4460 modeli var en fazla 60 derece gördüm stok soğutucu ile. Termal macun değişimi yap, macunu güzel sür. Kaliteli macun kullan.

Macunu en kısa sürede değiştireyim en ucuzuydu. Şu an kurulumun bitmesine 1 buçuk saat var 77-80 derece arasında duruyor. Bir zararı olur mu?

Cooler master'ım termal macun'ları güzel oluyor tavsiye ederim. İşlemci fanını da güzel bir şekilde temizlersen hiçbir sorun kalmayacağını düşünüyorum.

Benimkine 7-8 ay oldu hala normal.
Bende 15 TL'lik ile yenilemiştim, macunun ucuzunun pahalısının farkının olacağını zannetmiyorum.
En kısa zamanda macunu yenilemeyi deneyin, olmazsa fan temizliği yapın etkili olacaktır.
Eğer aldığınızdan beri hiç fan temizliği yapmadıysanız bayağı bir pislik ile karşılaşabilirsiniz, yünleşmiş pislikler gibi hani.
Bunları bir tornavida yardımıyla hassas bir şekilde temizlemek ya da başka bir araçla, yardımcı olacaktır.
Kasanın hava akışlarını da kontrol edin, kasa fanlarını temizleyin.
Eğer odanızda dışarıya açılan bir pencere bulunuyorsa bir süre pencereyi açın kasanın hava alması için.

Macunu yenilerken zaten komple kasanın her detayını temizlemiştim, böyle olması şaşırttı beni.

Oda sıcaklığı etki eder mi acaba ?
Soba ile PC arası 1 metre.

Son düzenleme:
Tavsiye edebileceğiniz Max 50 TL macun var mıdır?

Cooler Master'ın 20-30 TL'lik macunlarından uzak durmanı şiddet ile tavsiye ederim. Bi işe yaramazlar.Deneyimlemiş biri olarak söylüyorum HTK-002 ile işlemci soğumuyor. Şu an kullandığım tek macun artic MX4 çok başarılı ve fiyatı da uygun. Zaten forumda bu ikisi arasında anket yapsan MX4'ün daha çok oy aldığını görürsün. Yine seçim senin tabii.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı