İşlemciye fazla termal macun sürmek zararlı mı?

370335

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar işlemcime biraz fazla termal macun sürdüm. İşlemcinin yanına taştı. Sildim, bir sıkıntı olur mu? Şu an elim ayağım titriyor. Bir problem olur mu, sistem çalışıyor fakat bir sıkıntı olur mu?
@Sir Benjamin

Taşan macun temizlendiyse sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Sıcaklık değerleri nasıl?

Bu konudan bir tane daha açmıştın ve onda sorun olmadığını kendin de söylemiştin benimle beraber. Sildiysen sorun yok.

Sıvı termal macun kullanmamışsındır herhalde, klasik termal macunlar iletken değildir.

Olmaz. İşlemci soğutucusunu yerine hafif bastırın zaten taşanlar olursa silersiniz. Siz de bir nevi öyle yapmışsınız. Sildikten sonra işlemci üstünde bariz bir şekilde fazla macun yoksa sorun olmaz. Dert edilecek bir şey yok. Bunun aslı şudur, işlemci üstü görünmeyecek düzeyde ince bir tabaka olması gerekir. Fazla kalın olursa soğutma başarılı olmayacaktır.

Olmaz. İşlemci soğutucusunu yerine hafif bastırın zaten taşanlar olursa silersiniz. Siz de bir nevi öyle yapmışsınız. Sildikten sonra işlemci üstünde bariz bir şekilde fazla macun yoksa sorun olmaz. Dert edilecek bir şey yok. Bunun aslı şudur, işlemci üstü görünmeyecek düzeyde ince bir tabaka olması gerekir. Fazla kalın olursa soğutma başarılı olmayacaktır.

Sıkıntı yok ama değil mi?
@Yener K.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı