Kalitesiz termal macun sürmek işlemciye zarar verir mi?

Isınmaya yol açar ve sürekli yüksek ısıda ömrü azalır diye biliyorum. Yanlış olabilir.

İşlemcinin ısınması ile ömrü azalmaz. Overclock ile de ömrü azalmaz. Bir işlemciyi yakmak için voltaj değerlerini manuel şekilde çok uçuk rakamlara çekmek lazım o zaman belki bozulabilir.

Kaliteli termal macunların ısı iletkenlikleri standartlara göre daha yüksektir bu da işlemcinin daha iyi soğutulmasına yardımcı olur standart bir macun kullanmak ortlama 5 ila 20 derece arasında daha fazla sıcaklığa sebep olur.

Şu an kaliteli kullanıyorum o sıkıntı değil fakat benim sorduğum şu kalitesiz sürdüğüm zaman işlemcim zarar görüyor mu direk zarar görüyor mu onu soruyorum arkadaşlar direk kaliteli tavsiye etmiş onu ben de biliyorum.

Şu an kaliteli kullanıyorum o sıkıntı değil fakat benim sorduğum şu kalitesiz sürdüğüm zaman işlemcim zarar görüyor mu direk zarar görüyor mu onu soruyorum arkadaşlar direk kaliteli tavsiye etmiş onu ben de biliyorum.

Dolaylı olarak zarar görmez.
Aynı zamanda yeni nesil işlemciler ısınmakla çöp olmaz.

2.kez söylüyorum 2 senedir 30 TL'lik macun sürüyorum. Kalitesi iyi değil ama yine de 60 dereceyi geçmiyor ve ısınmadığı içinde zarar vermiyor.

Hocam ben 20 TL'lik macun kullandım sistem boşta 60 derecede yükte 85 dereceyi görüyordu.
Macun linki: https://www.hepsiburada.com/robada-...as-beyaz-3gr--p-HBCV00000XLQR8?magaza=Quantum
Kullandığım fan:

resim_2022-07-26_105238209.png

Hocam ben 20 TL'lik macun kullandım sistem boşta 60 derecede yükte 85 dereceyi görüyordu.
Macun linki: https://www.hepsiburada.com/robada-...as-beyaz-3gr--p-HBCV00000XLQR8?magaza=Quantum
Kullandığım fan:

resim_2022-07-26_105238209.png

20TL değil 12TL miş.

Ben 10 TL ye aldığım termal macunu kullanıyorum sadece 1 ayda 1 kez değiştiriyorum bazen 2-3 ayda değiştiriyorum bence cooler master ın termal macununu al
Ama işlemciye zararı olmaz daha yeni degistirdim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı