İşlemciye kısa süreliğine diş macunu sürmek zarar verir mi?

Donanımlar için sağlıksız bir işlem. Ayrıca sıcaklıklar pek farklı olmayacaktır. Kaliteli bir termal macun alana kadar bilgisayarı kullanmanızı tavsiye etmiyorum.
 
Arkadaşlar işlemcinin termal macunu kurudu. Opera açınca 70 80 derecelere çıkıyor. Şu an elimde termal macun yok yarın termal macun alacağım bu gece bilgisayarı kullanabilmem için diş macunu sürsem bir şey olur mu? Normalde işlemciye zarar gelmesi umurumda değil. Elimdeki bilgisayarı idarelikten kullanıyorum. Yakında bilgisayar toplayacağım ve bu bilgisayarı satacağım o yüzden zarar gelsin istemiyorum.

Sistem özellikleri:
  • GT 430 ekran kartı.
  • 8 GB DDR3 RAM.
  • Intel® pentium® Processor E6700 işlemci.

Hocam fırçalasaydınız bir de.
 
Bununla alakalı internette yapılmış testler var. Bilinçli yapılırsa Sanıldığının aksine bir zararı olmaz. Çok zor durumdaysan ve PC acil lazımsa kullanılabilir. Burada dikkat etmen gereken bazı diş macunları çok akışkan sulandırılmış gibi oluyor onlar kesinlikle zarar verir. Yine de sorumluluk almamak adına yapmanı tavsiye etmem tabi.
 
Sabah akşam teknoloji ve PC donanım bilgileriyle yatıp kalkan insanlar hiç bu işlerden anlamayan birinin sorusuyla aklı sıra alay ediyor xD Technopat Sosyal'ın olaylarından birisi donanımdan anlamayan birinin gelip soru sorup düzgün bir cevap alıp yoluna devam etmesi değil miydi?
Hocam diş macunu sulanıp aşağı akarsa işlemci de anakart da gidebilir, bu riski alıyorsanız açın derim. Bunun yerine evde vantilatör varsa getirip kasanın önüne koymak daha mantıklı olabilir.
 
Yeteri kadar dalga geçilmiş, o yüzden ben de dalga geçmeyeceğim.

Tavsiye etmiyorum. Kaldı ki yukarıda donanımlardan anlamıyorum demişsin. Muhtemelen macun sürmeyi de pek beceremeyeceksin. Tecrübesiz olduğun bir konuda zaten zararlı olan bir şeyi hiç deneme bile.

Madem mesele bir gece, eğer bilgisayarı kullanmak zorunda değilsen bu gece hiç kullanma. İlle de kullanacağım diyorsan kasanın yan panellerini açık bir şekilde kullan sadece. Bu şekilde seni bu gece idare edecektir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı