İşlemciye otomatik overclock yapmak ömür kısaltır mı?

Harun Kök

Decapat
Daha fazla  
İşlemcileri anakart menüsünden maksimum değeri olan 4.6 GHz'de çalıştırsak anakartta veya işlemci de ömür kısaltma gibi sorunlar olur mu? Bir de işlemciler belirtilen maksimum OC frekansı üstüne çıkabiliyorlar mı?

Screenshot_37.png

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcileri anakart menüsünden maksimum değeri olan 4.6 GHz'de çalıştırsak anakartta veya işlemci de ömür kısaltma gibi sorunlar olur mu? Bir de işlemciler belirtilen maksimum OC frekansı üstüne çıkabiliyorlar mı?

Eki Görüntüle 810525
Haliyle normalden fazla güç bindirdiğiniz için ömürün de kısalma olacaktır. Çok sıkıntı olmaz ama.

CPB ayarını kapatmadığın sürece yük durumuna bağlı olarak kendine otomatik OC yapıyor işlemci zaten.

4.6 GHz üstüne çıkartmak istiyorsan manuel OC yapman gerekiyor. Eğer voltaj ve GHz'yi güzel tutturamazsan sıcaklıkların yüksek olursa evet, işlemcinin ömrünü kısaltırsın. Ama düşük voltaj ile yüksek GHz dengesini koruyabilirsen ömründa kısalma olmaz.

İyi bir soğutma yaparsanız zararı olmaz. Soğutma yeterli olmayacaksa yapmayın.
Yakınlarda bir bilgisayar alacağım da soğutma olarak aorus liquid cooler kullanacağım ve 2500 hatta 2700rpm hıza kadar fanlarının çıktığını ve pompasının gayet iyi olduğunu okumuştum. Bu soğutucunun 5600x'e yeteceğini düşünüyorum. Sadece voltaj ayarlarını anlamadım O.C olayında ve yakabilirsiniz gibi şeyler görünce bu maksimum frekans olayını sormak istedim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı