İşlemciye Overclock Yapmak Oyun Performansını Arttırır mı ?

joster17

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Başlıkta'da belirttiğim gibi İşlemciye overclock yapmak oyun performansını arttırır mı ? Aslına bakarsanız şuan para biriktiriyorum ileride güzel bir bilgisayar alacağım ancak şimdi oyunları(genelde basit oyunlar) iyi kötü oynamak istiyorum ancak özellikle işlemcimin 1.80 ghz olması systemrequirementslab sitesi ile oyun kaldırır mı diye baktığımda genelde işlemci hızını düşük olarak görüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer Ekran Kartı ile darboğaz oluşturuyorsa, belki darboğazdan kurtarabilir. Onun dışında her hangi bir artış göstermez.

Eğer Ekran Kartı ile darboğaz oluşturuyorsa, belki darboğazdan kurtarabilir. Onun dışında her hangi bir artış göstermez.

Ekran kartım HD 2400 pro Aslına bakarsan bu sistemi alırken çok bir şey bilmiyordum adam 512mb diye sattı. 64 Bit Xp'de 1gb, 32 bit xp'de 512mb, windows 7'de ise 256mb olarak görüyor yani kötü bir ekran kartı ama mesela mount and blade warband'da savaş sahnelerinde kasmalar oluyor hiç olmazsa düşük oyunlarda kasmasın.

- - - Güncellendi - - -

Ekran kartına ve İşlemciye azıcık overclock yapsam performans artışı olur mu ?
Mesela işlemci hızını 1.80'den 2.20 Ghz'ye çeksem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yukarıdaki yazıları okumadın mı ? Zaten yeni bir bilgisayar için para biriktirdiğimi söylemiştim öğrenci olduğum için ha deyince bilgisayar toplayamıyorum. Bu arada cümlende ne yazdın anlayamadım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı