İşlemciye Overlock yapma ve Faydaları

Orkun Şanlı

Hectopat
Selam arkadaşlar overlock adlı konuda bazı yerlerde [OC] diye de geçer onun hakkında birkaç soru sorcağım. Bendeki anakartın ismi GA-G41M COMBO'dır. Overlock yapmak cidden kolay bu anakarta 2 dakikamı alıyor fakat overclock'un yani hız aşırtmanın bir faydası var mıdır oyunlarda veya masaüstünde ? Bende şu an 1.80 ghz bir işlemci bulunmaktadır. Bunu 2.80 Ghz yaptım fazlasına gerek yok dedim.

Sıcaklık Degerleri
Core Temp programı sayesinde pek de sıkıntı olucagını sanmıyorum bir de siz bakın..!

Minimum sıcaklık Maksimum Sıcaklık
Çekirdek#0 48C Çekirdek# 50 Çekirdek# 56
Çekirdek#1 51C Çekirdek#48 Çekirdek# 55

Sorumu tekrar edeyim isterseniz.
1-)Yukardak sıcaklıklar riskli midir ?
2-)Oyunlarda performans artar mı ? Eskisinden daha iyi olur mu ? 1.80ghz'idi şimdi 2.80Ghz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklıklar sandığından çok daha yüksek bence. CoreTemp güvenilirlik konusunda sıkıntılı bir program, yanlış değerler gösterdiği herkes tarafından biliniyor.
AIDA64 Extreme Edition ile ölçmenizi istiyorum. 1 GHZ gibi ciddi bir miktarda OC yaptığınızda hele ki voltaj verdiğinizde sıcaklıklar 55 dereceyi her halükarda geçecektir.

Siz Prime 95 gibi işlemciyi son sınırlarına kadar zorlayan bir program ile test etmemişsiniz zaten, etseniz anlarsınız gerçek OC ne demek :D
Hata aldığında ilgili çekirdeğin bulunduğu satırda kırmızı renk belirir ve o çekirdeğin çalışmayı durdurduğunu bildirir sana, program.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı