İşlemciye undervoltaj nasıl yapılır?

BthnKnbr

Hectopat
Daha fazla  
Bir işlemciye undervoltaj nasıl yapılır? Hiçbir bilgisi olmayan kişiler undervoltaj yapabilir mi? Undervoltaj yapmak ne gibi etkiler yaratır? i5 9400F işlemcim var ve aldığım günden beri tam yükte 85 derecelere kadar ulaşıyor. BIOS ayarından Boost'u kapattığım zaman hiçbir yük testinde 60 dereceye ulaşmıyor bile. Ama Boost'u kapattığım zaman 4.1GHz'den 2.9'a sabitleniyor ve bu da ister istemez performans düşüşüne sebep oluyor. Galiba şu anda tek yapabileceğim şey bu. Bilen birisi detaylı şekilde anlatabilir mi?

Soğutucun ne ? Undervolt yapmak yerine güzel bir hava soğutma alsan ?
Stok soğutucu bulunuyor. Aynı işlemci ile tam yükte 70 derece görmeyen arkadaşlarım varken ben neden 85 dereceyi görüyorum bilemedim. Her yolu denedim ve tek denemediğim yöntem bu kaldı. Veya başka bir soğutucu. Bunu denedikten sonra buda nafile olursa başka bir soğutucu alacağım.

Termal macununuzun durumu nedir? Kurumuş veya kurumaya yüz tutmuş olabilir. Bu da ısıya ve doğrudan performansa etki eder.

2 etken var, Birincisi işlemci ayaklarının tam oturmaması, zaman zaman benimde başıma geliyor stok soğutucularda emin oluyorum tam oturtuyorum arkasından kontrol ediyorum sistemi topluyorum tekrar açıyorum atmış yerinden. Bu değilse 2. olan ise termal macunu, MasterGel Pro Nano partiküllü kullanıyorum memnunum. Ama stok soğutucu 9400f işlemciye yeter diye düşünüyorum termal macunu gibi duruyor şimdilik bakmadan bilemeyiz kontrol et bakalım iyice. Daha da kafana yatmazsa uygun yollu güzel bir hava soğutma bakarsın.

Soğutucudan ziyade kasa kötü olabilir. Çünkü stok soğutucu ile 9400F gibi bir işlemcinin 80 üzerini görmesi normal değil.
Kasa 20 dereceye kadar fark oluşturur mu? Aynı işlemciyi kullanan kişilerle 20 derece fark var. Hatta bazı testlerde daha da fazla. Kasayla alakası olabilir ancak bu kadar etkili olduğunu zannetmiyorum.
2 etken var, Birincisi işlemci ayaklarının tam oturmaması, zaman zaman benimde başıma geliyor stok soğutucularda emin oluyorum tam oturtuyorum arkasından kontrol ediyorum sistemi topluyorum tekrar açıyorum atmış yerinden. Bu değilse 2. olan ise termal macunu, MasterGel Pro Nano partiküllü kullanıyorum memnunum. Ama stok soğutucu 9400f işlemciye yeter diye düşünüyorum termal macunu gibi duruyor şimdilik bakmadan bilemeyiz kontrol et bakalım iyice. Daha da kafana yatmazsa uygun yollu güzel bir hava soğutma bakarsın.
İlk aldığım gün işlemcinin ayakları oturmamıştı. Boşta 90 derece de çalışıyordu. Sonra tam taktıktan sonra yükte 85 derece görmeye başladı. Termal macundan olacağını zannetmiyorum daha 1 yılını doldurmadı bile. Ve bu sorun aldığım ilk günlerden beri bulunuyor.

Kasa 20 dereceye kadar fark oluşturur mu? Aynı işlemciyi kullanan kişilerle 20 derece fark var. Hatta bazı testlerde daha da fazla. Kasayla alakası olabilir ancak bu kadar etkili olduğunu zannetmiyorum.

Siz diğer arkadaşların dediği gibi ilk başta termal macunu kontrol edin ve işlemci ayaklarının yerine tam oturduğuna emin olun. Ondan sonra da sorun çözülmediği takdirde soğutma veya kasa değişimi olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı