Steam İşlemciyi %120 kullanıyor olarak gösteriyor

ghostface1

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, sistem özelliklerim:

RTX 2050 35W,
i5-12450H,
8 GB 3200 MHz RAM.

Dying Light 2 ve AC Mirage oynarken Steam işlemci kullanımını %120 olarak gösteriyor; bu büyük ihtimalle RAM'den kaynaklanıyor, çünkü GPU %80 civarında dolaşıyor. Bu şekilde oynamaya devam etsem sıkıntı çıkarır mı? (Görev Yöneticisi'nde de %100 olarak gösteriyor.) Laptop sıcaklığım 70 derece civarında ve soğutucu kullandığım için şimdilik sıkıntı yok.

Yani ben CPU'nun kendi kendine overclocka girmesini anlayamıyorum. Bir garip geldi.

Birazcık tuhaf olduğu için görsel atabilir misiniz? Oyunda herhangi bir takılma donma var mı, Discord veya Chrome oyun oynarken çöküyor mu? Herhangi bir sorun yoksa muhtemelen yanlış gösteriyordur i5 12450H zaten çok güçlü olmakla birlikte %120 kullanım sınırları aşan bir abartı.

Hayır ne ms çok fazla ne de kasma. Donma. Hiçbir şey yok oyun da 60 FPS sabit gram kasmadan oynayabiliyorum oyunu. Şu an bilgisayar yanımda değil maalesef ama Steam FPS gösterme uygulamasını açınca %120 gösteriyor.

Birazcık tuhaf olduğu için görsel atabilir misiniz? Oyunda herhangi bir takılma donma var mı, Discord veya Chrome oyun oynarken çöküyor mu? Herhangi bir sorun yoksa muhtemelen yanlış gösteriyordur i5 12450H zaten çok güçlü olmakla birlikte %120 kullanım sınırları aşan bir abartı.

Zaten YKS'den dolayı 2 haftaya oyun oynamayı bırakacağım. RAM yükseltmeme gerek yok.

Hayır ne ms çok fazla ne de kasma. Donma. Hiçbir şey yok oyun da 60 FPS sabit gram kasmadan oynayabiliyorum oyunu. Şu an bilgisayar yanımda değil maalesef ama Steam FPS gösterme uygulamasını açınca %120 gösteriyor.

Zaten YKS'den dolayı 2 haftaya oyun oynamayı bırakacağım. RAM yükseltmeme gerek yok.

O zaman sorun yoktur gösterge hatasıdır. İşlemci sıcaklığını yine de kontrol edersiniz belki ısınıyordur diye, zaten teknik açıdan hiçbir işlemci %120 çalışamaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı