Bir nevi undervolt gibi bir şey yapmışsınız sayılır (Sayılır diyorum!). Bir zararı olmaz. İşlemcinizin ısınıp performansı düşmesinden biraz gücünü kısarak daha fazla verim almış olursunuz bence.
Anladım, peki sizce mantıklı mı? Çünkü laptop gerçekten 94 derecelere kadar çıkıyor (işlemci). Zaten onun yüzünden kapandığı bile oluyor. Intel sıkıntı ya.
Hocam işlemciyi %98 kullanması için zorlamıyorsunuz ki. %100'e çıkmasın diye kısıtlıyorsunuz. %100'e çıkmadığı için 90 derecelere kadar çıkmıyor. Ama bence laptop soğutucu alıp o kısıtlamayı kaldırın.
Anladım, peki sizce mantıklı mı? Çünkü laptop gerçekten 94 derecelere kadar çıkıyor (işlemci). Zaten onun yüzünden kapandığı bile oluyor. Intel sıkıntı ya.
Undervolt'un hiç bir zararı olmaz. Garantinizi etkilemez. Bir çok rehber var bu konuda bakıp deneyebilirsiniz. Sadece ayar yaparken biraz mavi ekran yersiniz o kadar.
Undervolt'un hiçbir zararı olmaz. Garantinizi etkilemez. Bir çok rehber var bu konuda bakıp deneyebilirsiniz. Sadece ayar yaparken biraz mavi ekran yersiniz o kadar.